Onze Amsterdamse notenleverancier Jan Gotjé weet echt álles over noten. We vroegen om iets te vertellen over de lekkere noten uit verschillende continenten die jij regelmatig gebruikt in HelloFresh-recepten.
Lees meerNa een paar maanden van vooral peren en appels is er nu weer zacht zomerfruit in overvloed. Thomas nam een kijkje bij een van onze fruitleveranciers Wil.
Lees meerBij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn, dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Ingrediënten bevatten zo min mogelijk (...)
Lees meerVorige week zat er scholfilet in de box. Hier hebben we al eens geschreven over scholfilet. Afgelopen week zijn we langs geweest bij onze visleverancier Han in IJmuiden toen hij (...)
Lees meer“Vers van het land, direct naar de klant!” Dat is de slogan van onze preileverancier uit het oosten van het land. Onze teler vertelt meer over prei die je regelmatig kunt vinden in de HelloFresh box.
Lees meerAankomende week zit er biefstuk van de platte bil in de HelloFresh Box. Er zijn natuurlijk verschillende onderdelen van de koe. Hoe zit dit nou precies? Wij leggen uit welk (...)
Lees meer5 reacties
Aankomende week proberen we iets nieuws: er zitten reuzengarnalen in de HelloFresh Box. Samen met onze visboer zijn wij op zoek gegaan naar lekkere reuzengarnalen, die bovendien op een verantwoorde wijze gekweekt worden. Lees hier alles over deze garnaal en het gerecht.
Lees meerGeregeld zitten er heerlijke lekkernijen uit het zuiden van Europa in de box. Denk aan de zongedroogde tomaten, gegrilde groenten en tomatentapenade. Lees hier meer over onze leverancier hiervan: Kitchen on a Mission.
Lees meerBijna iedere week zitten er aardappelen in de box. Al honderden jaren worden er aardappelen, ook wel piepers genoemd, in Nederland gegeten. Je kunt er alle kanten mee op; je (...)
Lees meerZalm kent vele soorten en maten. Schotse zalmfilet is, zoals je misschien al wel gemerkt hebt, een van onze favorieten. Visleveranciers Mick en Gerrit hebben een kijkje genomen op locatie (...)
Lees meer
Mijn moeder maakte tstoofvlees van entvogel … welk deel van de koe is dat en weet je ook de Engelse benaming ?
Hi Nicole,
Endvogel is heel goed vlees om stoofvlees mee te maken. Endvogel is namelijk een schouderspier die lange tijd moet garen. Het is vrij taai vlees en eigenlijk voor niet veel anders bruikbaar. Maar, en dat is toch het belangrijkste van alles, het vlees valt niet uiteen, neemt de smaken van de saus op en blijft zelfs na de lange gaarttijd heerlijk naar vlees smaak.
Succes met voorbereiden!
maak eens een volledige endvogel klaar op de bbq … heerlijk
Beste redactie van “HelloFresh”,
Bedankt voor het overzichtelijke en helder artikel over de verschillende onderdelen van de koe.
De naamgeving van de verschillende stukken vlees varieert nogal van streek tot streek en varieert eveneens in de tijd….
Van de entvogel uit de vorige reactie bvb, had ik nog nooit gehoord.
Zelf heb ik ook enkele mooie benamingen waarvan ik heel graag zou te weten komen van welke plek ze precies vandaan komen;
bv:
-de kraag of de kraai…waarschijnlijk ook de ziel, de onglet of schorsvel ….genoemd. (Het is niet zeker dat het hier over hetzelfde stukje gaat, maar ze worden hier en daar door elkaar gebruikt…. Meestal kent men slechts één benaming.)
-het visje….
-de spinnekop
Kunnen jullie mij soms verder helpen???
Alvast bedankt en met vriendelijke groet!
Erik De Dapper
waar zit het slagersstuk van de koe