Prei van groentekwekerij Smits

8 mei 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Groentekwekerij Smits

  “Vers van het land, direct naar de klant!” Dat is de slogan van onze preileverancier uit het oosten van het land. Onze teler vertelt meer over prei die je regelmatig kunt vinden in de HelloFresh box.

  Onze preiteler

  “We zijn gevestigd in het Gelderse dorp de Heurne. Dit hoort bij de gemeente Aalten in de Achterhoek. Onze prei wordt het hele jaar door geteeld op circa 60 hectare grond. We vinden het belangrijk dat de prei vers bij onze klanten aankomt. Versheid, kwaliteit en de smaak van het product staan bij ons hoog in het vaandel!”

  De prei van groentekwekerij Smits is niet geheel biologisch, maar Smits gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen. Ook beschikt de kwekerij over verschillende certificaten, zoals het BRC-certificaat.

  Groentekwekerij Smits vanuit de lucht

  Lichtpittige groente

  Prei behoort tot de lookfamilie, net zoals de ui, bieslook en knoflook. En dat kun je merken. Het heeft een lichtpittige smaak en past goed bij verschillende ingrediënten. Meestal wordt alleen de stengel en het begin van de frisgroene bladeren gegeten. Je kunt gerust het hele blad gebruiken voor in de keuken. Zonde om weg te gooien vinden wij! In het blad zitten trouwens ook de meeste vitaminen en mineralen van deze gezonde groente.

  Hoe bewaar je prei het beste?

  Op een koele, droge plaats is prei enkele weken houdbaar. In de koelkast kun je er nog zo’n 2 a 3 weken genieten. Heb je iets over en wil je dit graag voor een lange tijd bewaren? Prei die al bereid is kun je tot 12 maanden invriezen. Rauwe prei moet je eerst even 1 – 5 minuten blancheren, voordat je het in de vriezer doet.

  Wat is jouw favoriete recept met prei?

  Vorig artikel
  Beschermende verpakkingen Beschermende verpakkingen
  Volgend artikel
  Gezonde snack met maar 2 ingrediënten Gezonde snack met maar 2 ingrediënten

  Gerelateerde artikelen