Vier jouw liefde voor hummus met deze supersimpele recepten

12 mei 2022
door Luka Gerechten

    Het is Internationale Hummusdag en daarom dagen we je uit om om vier kleurrijke kikkererwtendips te maken. Lees verder om te ontdekken welke sleutelingrediënten deze hummusrecepten zo speciaal maken. Dippen maar!

    Hummus

    Pak je kikkererwten erbij, stof je blender af en zeg vaarwel tegen de supermarktspreads. Het is tijd voor zelfgemaakte hummus.

    Hoewel de basis voor deze dikke Midden-Oosterse spread altijd hetzelfde is – gekookte kikkererwten, citroensap, knoflook en olijfolie of sesamolie – je kunt er heel creatief mee aan de slag. Sommigen zweren bij een royale hoeveelheid tahini of een extra scheut citroensap, anderen voegen extra verse kruiden toe.

    Je kunt niet fout gaan, experimenteer gerust door een ingrediënt toe te voegen of juist weg te halen. Jij bent de baas!

    Geroosterde bietenhummus

    Hummus

    Mix 1 kleine geroosterde biet in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg vervolgens 1 blik van 425 g uitgelekte kikkererwten, de schil en het sap van een grote citroen, 2 grote tenen knoflook, 2 el tahini en een snufje zout en peper toe. Meng terwijl je beetje bij beetje 60 ml extra vierge olijfolie toevoegt.

    Wortelhummus

    Hummus

    Meng 1 blik grotendeels uitgelekte kikkererwten, 450 g gekookte wortelen, 2 el citroensap, 2 teentjes knoflook, 3 el tahini, 3 el harissapasta, ½ tl zout en peper en 60 ml extra vierge olijfolie.

    Ga jij liever voor een nóg snellere hummus? Je ontdekt de lekkerste dips HIER. Naast hummus ontdek je onder het weekmenu ook tzatziki, tapenade, mascarpone-chili dip én bospaddenstoelenpesto. Het enige wat je nog mist, zijn je favoriete crackers – dippen en smullen maar!

    Kurkumahummus

    Hummus

    Meng 1 blik van 425 g uitgelekte kikkererwten, 1½ tl kurkuma, sap van een halve citroen, 2 tl gehakte knoflook, 1 tl paprika, ½ tl sesamolie, 60 ml extra vierge olijfolie en een snufje zout en peper.

    Doperwtenhummus

    Hummus

    Meng 120 g grotendeels uitgelekte kikkererwten, 130 g doperwten, 2 teentjes knoflook, 3 el extra vierge olijfolie en een snufje zout en peper. Als dat niet makkelijk is!

    Hummus past bij elk moment. Onmisbaar bij de apero, maar ook uitermate geschikt voor bij de barbecue! Wist je al dat je deze zomer met één klik een complete barbecue in huis haalt met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen?

    Van kip met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappel met kruidenkaas – het menu van de Barbecuebox wisselt elke 3 weken, zodat jij de hele zomer geniet van barbecueplezier én variatie!

    Vorig artikel
    Op bezoek bij onze telers Op bezoek bij onze telers

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.