Voel je goed met vezels!

1 juni 2022
door Lois Gerechten

  Listen to your guts, je leeft maar één keer! Een goede gezondheid begint in je darmen. Door daar goed naar te luisteren, weet je wat jouw spijsvertering nodig heeft. Belangrijk, want net als je hart, longen en hersenen is je spijsvertering van levensbelang. Begin bij het eten van extra vezels: die haal je uit groente, fruit, peulvruchten en volkorenproducten. Zo verlaag je de kans op ziekten en voel jij je fit én energiek.

  Komende 3 weken helpen we je samen met de Maag Lever Darm Stichting om extra vezels te eten. Op ons menu zetten we elke week een recept extra vezels in de schijnwerpers. Voeg daarnaast de Fruitbox aan je box toe, dan doneren wij € 1,- van de opbrengst aan de Maag Lever Darm Stichting. Eet je mee?

  Bulgursalade

  Caloriebewust, veggie én extra groenten? De bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas heeft het allemaal! Het is de ultieme voedzame salade die er ook nog eens lekker uitziet.

  De bulgur in deze maaltijd is een volkorengraan. Volkorengranen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2. Deze maaltijd bevat per portie meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Dat is voornamelijk te danken aan de bulgur en de groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.

  Benieuwd naar de bulgursalade met gegrilde groenten? Voeg het recept hier aan je box toe.

  Kabeljauwfilet

  Een HelloFresh-smaakbommetje! De frisse kabeljauwfilet met zelfgemaakte bieslooksaus en aardappeltjes is een geliefd recept bij velen én caloriebewust, wat betekent dat het recept  tenminste dan 250 gram groenten bevat en minder dan 700 calorieën. Door de wortels is het gerecht rijk aan vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je immuunsysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit zoutarm. De gemiddelde zoutinname van een warme maaltijd bedraagt 3 gram, terwijl deze maaltijd slechts 0.5 gram zout bevat per portie. Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje – rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!

  Hengel de kabeljauwfilet met bieslooksaus hier in je box.

  Gevulde portobello

  Kleurrijk, lekker, én voedzaam: de portobello met geitenkaas! In combinatie met een warme salade met zoete aardappel, paprika en groene linzen serveer je een bordje superfood.

  De linzen bevatten namelijk het meeste ijzer van alle peulvruchten en daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk. Deze maaltijd bevat de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de hoeveelheid groente: 250 gram! 

  Voeg het recept van de gevulde portobello hier aan je box toe.

  De Fruitbox

  Lukt het jou om de aanbevolen portie van twee stuks fruit per dag te eten? Met de Fruitbox van HelloFresh krijg je gemakkelijk jouw dagelijkse dosis vitaminen én vezels binnen. Voeg de Fruitbox hier aan je box toe en wij doneren € 1,- van de opbrengst aan de Maag Lever Darm Stichting. 

  Vorig artikel
  Vier jouw liefde voor hummus met deze supersimpele recepten Vier jouw liefde voor hummus met deze supersimpele recepten
  Volgend artikel
  Picknicken: zo doe je het makkelijk✔️ lekker✔️ én goedkoop✔️ Picknicken: zo doe je het makkelijk✔️ lekker✔️ én goedkoop✔️

  Gerelateerde artikelen