Warmgerookte zalm uit Schotland 20 maart 2015

door hellofresh Achter de schermen

Mick & Gerrit in Schotland

Zalm kent vele soorten en maten. Schotse zalmfilet is, zoals je misschien al wel gemerkt hebt, een van onze favorieten. Visleveranciers Mick en Gerrit hebben een kijkje genomen op locatie in Noord-west Schotland. Zo verzekeren zij ons dat de zalm op een verantwoorde wijze wordt gekweekt. Zalm kun je op veel verschillende manieren bereiden, zoals roken, grillen, bakken, stoven, pocheren of zelfs rauw bereiden. Soms heeft de visboer de vis al voorbereid. Hierdoor wordt er een specifieke smaak aan de vis gegeven. Zo wordt bijvoorbeeld warmgerookte zalm op een bijzondere wijze bereid, voordat het bij jou in de box belandt.

De bereiding van warmgerookte zalm

1. De graatjes worden uit de vis gehaald en de zalm wordt in mootjes gesneden.

2. De mootjes gaan kort, ongeveer 15 minuten, in een pekelbad.

3. De mootjes worden op rookrekken gelegd en gerookt op 65ºC.

Door de combinatie van deze hoge temperatuur en dikke rook van eiken- en beukenhout wordt de zalm van binnen mooi rosé en krijgt de zalm aan de buitenzijde een mooi bruin korstje.

Eet smakelijk!

Warmgerookte zalm

Vorig artikel
House of Einstein House of Einstein
Volgend artikel
HelloFresh bezorger Jan HelloFresh bezorger Jan

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *