Verse pasta op het menu!
12 september 2019De Italiaanse keuken is een van de meest geliefde over de hele wereld en ook onder HelloFresh’ers merken we die liefde maar wat goed. Italiaanse recepten vallen altijd in de smaak! En om de pure smaken van Italië nóg beter naar voren te laten komen gebruiken we graag verse pasta van de Pastafabriek in onze recepten. Lees hier alles over deze pastaspecialisten en onze favoriete pastarecepten!
Een kijkje in De Pastafabriek
Passie voor pasta
Je kunt wel bloem, water en ei bij elkaar gooien, maar dat maakt natuurlijk nog niet de verse pasta waar je van droomt. De Italiaanse Tiziana en haar man Régis van De Pastafabriek weten wél hoe het moet! Ze hadden jarenlang een Italiaans restaurant, maar besloten 10 jaar geleden om zich te richten op het maken van de beste verse pasta. De Pastafabriek is met recht een Italiaans familiebedrijf te noemen, want in het kleine bedrijf helpt de hele familie mee in de keuken. Daar houden we van.
Onze Premium-parel: kipfilet met notenkorst, verse pappardelle en een salade caprese.
Alle smaken, geen toevoegingen
Ondanks dat je bij de Italiaanse keuken misschien denkt aan uitgebreid tafelen en alles doen op een mediterraans tempo, is het maken van verse pasta andere koek. In de Pastafabriek staan de eerste pastamakers al voor dag en dauw op om alles voor te bereiden en start de rest van het team ietsje later: rond 6 uur ’s ochtends.
Het maken van verse pasta is tijdrovend, maar het heeft veel meer smaak dan harde pasta. Ook de ingrediënten die ze bij de Pastafabriek gebruiken dragen bij aan de goede smaak – echte Italiaanse ricotta, tomaten en bloem, en de rest van de ingrediënten hebben een lokale oorsprong. Geen toegevoegde smaak-, geur- en kleurstoffen: alleen de pure smaken die bij de Italiaanse keuken horen. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse conchiglie, zwarte tagliatelle, pappardelle, ravioli gevuld met ricotta en spinazie of ravioli gevuld met champignons en truffel? Mamma Mia!
Onze recepten
Verse ravioli in romige spinaziesaus
met gebakken spekjes en oude kaas
Op het menu van 21 t/m 25 september
We beginnen met een supersnel recept dat in 15 minuten op tafel staat. De spinaziesaus maak je met gemak klaar en omdat je de verse pasta maar kort kookt schuif je met dit gerecht sneller aan tafel dan dat je ‘ravioli’ kunt zeggen.
Verse conchiglie met tonijn en pesto
met frisse courgettesalade
Op het menu van 28 september t/m 2 oktober
Een HelloFresh-favoriet! De vorm van deze verse pasta zorgt ervoor dat elk schelpje zich vult met een beetje tonijn-pestosaus, waardoor elke hap zacht, hartig en waanzinnig lekker proeft.
Romige lasagne met prei en courgette
met verse kruiden en Italiaanse kaas
Op het menu van 5 t/m 9 oktober
Nog even geduld a.u.b. – deze romige lasagne met verse bladeren staat over een paar weken op het menu! Laat de lasagne, nadat je het uit de oven hebt gehaald, heel kort afkoelen en serveer het dan warm en smeuïg; comfort food op z’n best.