HelloFresh bezorger Jan

20 maart 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Jan op TV

  Elke week bezorgen we overal in Nederland een box met gezonde recepten en verse ingrediënten bij jou thuis. Maar wie is nou de bezorger bij jou aan de deur en hoe gaat het bezorgen precies in zijn werk? Onze bezorger Jan legt hier het een en ander over uit!

  Jan, een van onze HelloFresh-bezorgers, is 57 jaar en woont in Arnhem. Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest in de transport als loodsmanager, heeft hij 3 jaar geleden besloten om voor zichzelf te gaan rijden. “Ik ben sinds het begin betrokken bij HelloFresh. Eerst bezorgde we maar een dag in de week en was ik vooral in het Westen te vinden. Nu rijd ik meerdere dagen het hele land door!”

  De fijne kneepjes

  Als ervaren chauffeur legt Jan graag de fijne kneepjes van het vak uit aan de jongere chauffeurs. “Ik probeer mijn ervaring over te brengen met handige tips over hoe jij je gedraagt tegenover de klant en hoe je verantwoord de weg op gaat.”

  “Het is belangrijk dat je niet alleen via de navigatie rijdt, maar dat je ook de omgeving in de gaten houdt. Daarnaast moet je natuurlijk altijd goed opletten hoe je de klant het beste tevreden kunt houden. Als de klant aangeeft dat de box onder de luifel kan worden geplaatst als diegene niet thuis is, en het is buiten 25 graden, dan kun je het beter bij de buren afgeven bijvoorbeeld.”

  Jan zorgt er altijd voor dat de auto zowel van binnen als van buiten schoon is. “De eerste indruk is het belangrijkst en het beste!”

  Jan, onze HelloFresh bezorger

  Het leukste van het vak

  “Het leukste aan het bezorgen van de HelloFresh Box is dat je bij veel verschillende soorten mensen de box bezorgt. Je maakt elke keer wel wat bijzonders mee; de ene keer ben je in een echte volksbuurt aan het bezorgen en de andere keer moet je in het Gooi 2 klaphekken door en kom je via de oprijlaan bij een groot woonhuis.”

  Als goede chauffeur moet je goed om kunnen gaan met verschillende types mensen. “Dat vind ik nou leuk! Er zijn veel klanten waarbij ik vaak aan de deur kom. Dan zeg ik altijd: hier is de chauffeur met de blije doos! Je krijgt een speciale band met trouwe klanten. Zij zijn altijd heel enthousiast als ze hun box vol met lekker eten in ontvangst nemen.”

  Op de weg

  Op de weg

  Wat maakt het bezorgen van de HelloFresh Box soms wat lastig? “Je wilt altijd binnen het tijdsbestek blijven rijden, want klanten verwachten jou rond een bepaald tijdstip. Soms loop je vertraging op, door moeilijk vindbare adressen bijvoorbeeld. Dan is het de kunst om de moed niet op te geven, maar om gewoon door te blijven zoeken. File is ook altijd balen natuurlijk! Gelukkig rijd ik bijna altijd op tijd, maar ik doe het natuurlijk ook al heel lang.”

  “In de buurt van Arnhem rijd ik 90% zonder navigatie en ken ik alle sluiproutes! Maar ik moet bekennen dat op navigatie rijden in een onbekende stad wel echt een uitkomst is!”

  Jan op TV

  Herken je Jan ergens van? Dat kan goed! Hij heeft namelijk de HelloFresh Box bezorgd, terwijl er televisieopnames voor RTL-nieuws werden gemaakt. Bekijk hier het fragment. “Dat is denk ik mijn meest speciale moment geweest tot nu toe! Erg leuk om te zien hoe zo’n filmploeg nou eigenlijk te werk gaat.”

  Heb jij nog vragen voor Jan? Stel ze in hieronder in een reactie en wie weet beantwoord Jan volgende week jouw vraag!
  Vorig artikel
  Warmgerookte zalm uit Schotland Warmgerookte zalm uit Schotland
  Volgend artikel
  Koken met restjes uit de box Koken met restjes uit de box

  Gerelateerde artikelen