Koken met restjes uit de box
24 maart 2015Alhoewel we altijd proberen om zoveel mogelijk ingrediënten afgepast bij jou thuis te bezorgen, kan het nog weleens voorkomen dat jij wat groenten overhoudt. Voor deze week hebben wij snelle, gemakkelijke en vooral heerlijke recepten bedacht die jij perfect kunt gebruiken om te koken met restjes uit de box.
Dit zijn ingrediënten die jij deze week wellicht overhoudt:
- Courgette
- Veldsla/mesclun
- Tijm/koriander
- Peen
- Avocado
- Kokosmelk
- Rode peper
Uit de Fruitbox:
- Peer
- Mango
- Aardbei
- Banaan
- Sinaasappel
- Appel
Courgetterolletjes met verschillende vullingen
Benodigdheden:
- Overgebleven courgette
- Smeerkaas & fijngesneden rode peper
- Avocado, tijmblaadjes en gerookte zalm of kipfilet
- Pesto, (oude) kaas en veldsla
Benodigdheden:
- Kaasschaaf
- Grillpan
Bereidingwijze:
1. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf en vul met vulling naar keuze. Je kunt de courgette ook 1 minuut aan elke kant grillen in een grillpan op hoog vuur.
Frisse salade om de lente mee af te trappen!
Ingrediënten:
- Veldsla of mesclun
- Geraspte peen
- Avocado en andere groenten naar wens
- 1/4 rode peper
- 1 el olijfolie
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el azijn
- 1 tl honing
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
1. Meng de veldsla of mesclun met de geraspte peen en avocado of andere groenten naar wens.
2. Maak een pikante dressing van de rode peper, olijfolie, tijm, azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
3. Besprenkel de dressing over de salade.
Tijmpesto
Ingrediënten per persoon:
- 25 g geraspte kaas (bij voorkeur Parmezaanse kaas of grana padano)
- 3 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- 1 el water
- 1 el pijnboompitten of cashewnoten
Bereidingswijze:
1. Mix alle ingrediënten (met behulp van een staafmixer of blender) en klaar is kees!
Koriander-notendukkah
Ingrediënten per persoon:
- 3 takjes koriander
- 1 el noten (bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten)
- 1/5 rode peper
- 1 el olijfolie
- 1 el water
- ¼ knoflookteen
- Peper en zout naar smaak!
Bereidingswijze:
1. Mix alle ingrediënten (met behulp van een staafmixer of blender) en that’s it!
Dit specerijennotenmengsel is lekker op gegrild of gebakken vlees of in combinatie met gekookte of gebakken aardappelen.
Inspiratie voor als je ook de Fruitbox in huis hebt!
Romige kokossap (2 varianten)
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 banaan
- sap van 1 sinaasappel
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml koe-, soja- of amandelmelk. Je kunt ook yoghurt gebruiken
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1/2 mango
- 1 rijpe peer
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1/4 avocado
- 1 el citroen- of limoensap
Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten (met behulp van een blender of staafmixer) en genieten maar!
Houd je niet van kokosmelk? Meng dan de volgende ingrediënten tot een gezond sapje:
- 1 appel of ½ mango
- 1 peer
- 2 handjes veldsla
- ½ komkommer
- 2 cm gember
- 1 el limoen of citroensap
Veel kookplezier en eet smakelijk!