Rijstpap als ontbijt

14 juni 2016
door Nora Our Recipes

    rijstpap

    Wat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt. 

    Let jij op je calorie-inname? Dan volg je misschien wel onze tips op de receptenkaarten om wat minder pasta, rijst of aardappelen te koken. In dat geval houd je af en toe dus wat rijst over. Omdat we niet van weggooien houden, delen we dit recept met je voor een ontbijt-rijstpap. Lekker en voedzaam! Voeg een vleugje frisheid of natuurlijke zoetheid toe door er vers fruit zoals partjes sinaasappel aan toe te voegen.

    Ingrediënten

    • 45 g rijst
    • 100 ml melk
    • 1 tl honing
    • snufje kaneel

    Bereiding

    1. Kook de rijst (45g) in 100 ml melk met 1 tl honing en een snufje kaneel in 12 – 15 minuten gaar.
    2. Roer regelmatig door en voeg een extra scheutje melk toe als de pan te droog wordt.
    3. Voeg halverwege eventueel een kleingesneden appel toe of garneer met kleingesneden banaan of een handje bosbessen en noten.

    Heb jij nog leuke ontbijtideeën? Deel ze in de reacties hieronder!

    Vorig artikel
    Zomerse cocktail met Campari Zomerse cocktail met Campari
    Volgend artikel
    Pesto zelf maken: een Italiaanse klassieker Pesto zelf maken: een Italiaanse klassieker

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.