Zomerse cocktail met Campari
13 juni 2016Campari, dat is de geur en smaak van de zomer. Sinaasappels zo rijp dat ze bijna bitter smaken. Deze cocktail is perfect om het weekend mee te starten!
Campari is behoorijk bitter en sterk van smaak en aroma’s. You love it or you hate it. Maar als je het, zoals in deze cocktail, combineert met vers sinaasappelsap en een scheutje bruisend water (of met cava voor een meer luxueuze en zoetere versie) komt de drank echt tot leven!
Je werkt de cocktail af met een bolletje vanille-ijs. Lekker! We raden je aan om je longdrinkglas dus niet tot boven te vullen voor je het ijs eraan toevoegt. Laat minstens vier centimeter over.
Je kunt de cocktail garneren met drie verschillende smaakmakers. Gekneusde jeneverbessen laten de smaak van de gin en de complexiteit van de Campari meer tot hun recht komen. Je vindt deze bessen sinds de ginhype in bijna elke supermarkt. De exotische physalis zorgt voor een zurige toets, wat deze cocktail best kan gebruiken. Hou je niet van zoete drankjes? Dan is de physalis jouw perfecte smaakmaker! Een partje bloedsinaasappel is een klassieke garnering voor een drankje met Campari. Aan jou de keuze.
Zomerse cocktail met Campari
Ingrediënten
- 2 bolletjes vanilleijs
- 90 ml versgeperst sinaasappelsap
- 90 ml bruisend water
- 45 ml gin
- 45 ml Campari
- 1/2 tls jeneverbessen (of een partje bloedsinaasappel of physalis)
Bereiding
- Voeg de gin, Campari, sinaasappelsap en ijsblokjes toe aan de cocktailshaker en shake stevig.
- Gebruik een cocktail strainer of zeef en schenk in twee hoge glazen.
- Schenk er het bruisende water over en voeg een bolletje ijs toe aan elk glas.
- Werk af met enkele gekneusde jeneverbessen, physalis of bloedappelsien.