Recept speculaascake 20 november 2017

door Kirsten Onze recepten

Het heerlijk avondje staat weer voor de deur; sinterklaasavond! Naast al het strooigoed, de liedjes en cadeautjes, is het ook erg leuk en lekker om een speculaascake te maken voor deze gelegenheid. De smaken van dit recept passen heel goed bij de korte, donkere decemberdagen en brengen je helemaal in de stemming. Sint-Nicolaas hoezee!

speculaascake

Hoor wie bakt daar kind’ren 

Er zijn natuurlijk een heleboel lekkere dingen die je kunt kiezen om te maken terwijl het inpakpapier met plezier door de kamer vliegt, maar deze speculaascake worden is veruit onze favoriet. De cake smaakt niet alleen heel goed, maar verspreidt ook nog eens een heerlijke winterse geur door je huis. Pakjesavond met geureffect dus! En maak deze cake gerust de hele winter door.


Speculaascake

Ingredients

4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram donkere basterdsuiker
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
3 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Benodigdheden
Mengkom
Cakevorm
Mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix in een mengkom de donkere basterdsuiker met de roomboter en een snufje zout tot een gladde crème. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor.
  3. Voeg dan in kleine hoopjes zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden en kaneel al mixend toe. Mix door tot het een luchtig beslag is.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de cake aansnijdt.

 

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Zonder uitsloven, zo uit de oven Zonder uitsloven, zo uit de oven
Volgend artikel
De geschiedenis van kruidnoten De geschiedenis van kruidnoten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.