5x Sinterklaasrecepten 1 december 2016

door Charlot van Scheijen Tips en Tricks

De Goedheiligman is weer in het land en wij hebben onze vijf favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rij gezet. Veel kookplezier!

hf151110_blog_global_pepernoten_cw47-1_17_low-1024x683

1. Kruidnoten

Het is geen Sinterklaas zonder kruidnoten of pepernoten. Maar, wat is eigenlijk het verschil? Kort samengevat: een pepernoot lijkt meer op taaitaai, heeft een lichte honingsmaak en er zit vaak anijs in. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem met onder andere speculaaskruiden, heeft die bekende vorm van het halve bolletje en zijn de koekjes waar de Piet graag mee strooit. Kruidnoten kun je heel makkelijk zelf maken, en dat is hartstikke lekker.

2. Pietensalade

Verwacht je bezoek met pakjesavond en wil je niet de hele avond in de keuken staan? Dan is de Pietensalade van Liefde voor Lekkers de oplossing. Het lijkt een beetje op een ouderwetse huzarensalade, maar dan in een nieuw jasje. De salade maak je gemakkelijk van te voren, en ook de kleinste hulppieten kunnen meehelpen in de keuken. Bijvoorbeeld met eieren pellen, aardappels schillen en natuurlijk de salade versieren.

3. Hartige banketstaaf

De hartige banketstaaf van The Lion Kitchen  is de perfecte borrelhap met Sinterklaas. Geïnspireerd door de saucijzenbroodjes van haar moeder, maakt ze steevast deze hartige banketstaaf voor pakjesavond. Geef het de favoriete letter van de Sint, die van je geliefde of gewoon van jezelf. Smullen maar!

4. Sabayon met kruidnotencrumble

De super sjieke sabayon met kruidnotencrumble van Culinessa lijkt misschien heel lastig om te maken, maar niets is minder waar. Een sabayon is een luchtige, schuimige en romige saus. Maak van te voren, doe op het laatste moment de crumble erop en je indrukwekkende dessert is binnen een handomdraai klaar.

5. Marsepein

Fruit, biggetjes en zelfs rookworsten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een variant van marsepein. Wist je dat je marsepein heel makkelijk zelf kunt maken? Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig!

Ingrediënten:

200 gram blanke amandelen | 200 gram poedersuiker | 1 eiwit | 1 tl citroensap

Benodigdheden:

Keukenmachine | zeef

Bereidingswijze:

Maal eerst de amandelen fijn in de keukenmachine, zeef het poedersuiker erbij en de rest van de ingrediënten. Meng in de keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat. Vorm er een bal of staaf van, en zet voor minimaal 12 uur in de koelkast. En snoepen maar.

Vorig artikel
Recept voor tarte tatin Recept voor tarte tatin
Volgend artikel
Geef een HelloFresh-cadeaubon voor Kerst! Geef een HelloFresh-cadeaubon voor Kerst!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.