Bospeenpesto zelf maken
21 juni 2016Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Je kunt er heerlijke bospeenpesto van maken. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.
Ingrediënten
- bospeenloof
- handvol pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 4 – 5 el olijfolie
- handje Parmezaanse kaas
- peper en zout
Benodigdheden
- Blender of hoge kom met staafmixer
Bereiding bospeenpesto
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin. Haal de pijnboompitten op tijd uit de pan want ze verbranden heel snel.
- Verwijder de harde stukken van het loof en meng in een hoge kom voor een staafmixer of blender met een handvol geroosterde pijnboompitten, 1 fijngesneden knoflookteen, 4 – 5 el olijfolie, eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas, grana padano of pecorino en peper en zout naar smaak.
- Pureer alles tot een grove pesto en voeg eventueel extra olijfolie toe naar smaak. De pesto is ongeveer 4 dagen in de koelkast houdbaar.
Hoe eet jij de bospeenpesto? Laat het ons weten!