Bospeenpesto zelf maken

21 juni 2016
door Nora Onze recepten

    Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Je kunt er heerlijke bospeenpesto van maken. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.
    bospeenpesto

    Ingrediënten

    • bospeenloof
    • handvol pijnboompitten
    • 1 teen knoflook
    • 4 – 5 el olijfolie
    • handje Parmezaanse kaas
    • peper en zout

    Benodigdheden

    • Blender of hoge kom met staafmixer

    Bereiding bospeenpesto

    1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin. Haal de pijnboompitten op tijd uit de pan want ze verbranden heel snel.
    2. Verwijder de harde stukken van het loof en meng in een hoge kom voor een staafmixer of blender met een handvol geroosterde pijnboompitten, 1 fijngesneden knoflookteen, 4 – 5 el olijfolie, eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas, grana padano of pecorino en peper en zout naar smaak.
    3. Pureer alles tot een grove pesto en voeg eventueel extra olijfolie toe naar smaak.  De pesto is ongeveer 4 dagen in de koelkast houdbaar.

    Hoe eet jij de bospeenpesto? Laat het ons weten!

    Vorig artikel
    Niet te missen –  kookboeken Niet te missen – kookboeken
    Volgend artikel
    Gezond eten tijdens je zwangerschap Gezond eten tijdens je zwangerschap

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.