Tips & tricks: hummus zelf maken
15 april 2016Nu het steeds warmer wordt en de dagen steeds langer worden, dromen wij al over buiten eten of aperitieven. Wat is er ontspannender dan met een wijntje bij de ondergaande zon te aperitieven in de tuin, het park of op je terras?Een klein hapje daarbij maakt dat moment helemaal perfect. Daarom deze week: een supersnel recept om zelf hummus te maken!
Hummus komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is lekker op een toastje of als dip bij verse groentjes als wortel of komkommer. Onze leverancier Maza maakt hele lekkere hummus voor in jouw HelloFresh Box, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Met dit recept is het zelfs supermakkelijk. Zo kun jij snel je terras op en genieten van die heerlijke zonnestralen!
Over hummus
Hummus betekent in het Arabisch kikkererwten. Niet meer dan logisch dus dat deze het hoofdingrediënt van dit recept vormen. In landen als Libanon, Marokko en Israël wordt hummus al eeuwen gegeten. Kikkererwten zitten boordevol vezels, wat je spijsvertering ten goede komt. Ook bevatten de erwten een dosis ijzer en eiwitten. Deze laatste zijn dan weer goed voor spieren en afweersysteem.
Ingrediënten voor hummus:
- 1 el olijfolie
- 2 el water
- het sap van 1/2 citroen
- 2 blikken kikkererwten
- 1 tl zout
- 1 tl tahin (een pasta op basis van sesamzaad, te koop in de meeste supermarkten)
- 2 – 3 gepelde knoflooktenen
Benodigdheden:
- blender of staafmixer met hoge kom
Bereiding:
- Voeg alle ingrediënten toe aan de blender of kom.
- Mix of pureer tot een gladde massa.
- Schep over in een kommetje en sprenkel er nog wat extra olijfolie over.
Als je houdt van pittig, kun je er nog wat paprikapoeder overheen strooien. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg lekker. Je eet de hummus als dip met wat (Turks) brood, op een toastje of met broodstengels.
Geniet van je aperitiefmoment met je zelfgemaakte hummus!