Meiraap: lekkere lentegroente

19 april 2016
door hellofresh Achter de schermen

    Meiraap

    Meiraap wordt vaak een vergeten groente genoemd, maar vergeten vinden wij zonde! Lees hier meer over deze lentegroente die deze week in de Originalbox zit.

    De smaak van meiraap

    Meiraap, ook wel meiknol genoemd, is familie van de koolraap maar heeft niet dezelfde smaak. De smaak kun je omschrijven als zoet pittig en is vergelijkbaar met milde radijs of koolrabi.

    2016_Week 16_banners_website

    Aan de slag met meiraap

    Meiraap kun je goed combineren met verschillende groenten. Zo past het uitstekend bij andere lentegroenten, zoals peultjes, courgettes of doperwtjes. Ook kun je het prima combineren met paprika, prei en aubergine.

    Je kunt de raapjes roerbakken of verwerken in bijvoorbeeld een stamppot. Ook kun je er een soep van maken! Was ze altijd voor gebruik en snijd van zowel de onder- als bovenkant een dun plakje. Gebruik de rest voor de bereiding.

    Tip

    Je kunt meiraap rauw eten. Gebruik het als broodbeleg of voeg wat toe aan een salade voor een extra frisse en pittige smaak.

    Weetjes

    • Raapstelen zijn de bladeren van de jonge meiraap. Als je de raapstelen dus niet oogst, worden het meirapen.
    • Meirapen die in de herfst worden geoogst, noemen we herfstraap of simpelweg raapjes.

    Heb jij al eens meiraap gegeten?

    Vorig artikel
    Tips & tricks: hummus zelf maken Tips & tricks: hummus zelf maken
    Volgend artikel
    5 Belgische foodblogs om te volgen 5 Belgische foodblogs om te volgen

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.