5 Belgische foodblogs om te volgen

21 april 2016
door Nora Keukenmiddelen

    Belgische foodblogs

    Uiteraard krijg je op deze HelloFresh-blog al heel wat leuke kooktips en -weetjes mee, maar omdat wij graag al onze kennis met je delen, geven we je onze top 5 van Belgische foodblogs mee.

    Top 5 Belgische foodblogs

    Alle Dagen Honger

    In onze blogpost over keukenverschillen tussen België en Nederland, verwezen we al eens naar deze blog. ‘Alle Dagen Honger’ is namelijk een foodblog die echt een vast onderkomen verdient in je bladwijzerbalk. Hier lees je alles over de zoektocht van oprichters Johanna, Barbara en Mayken naar lekker eten. De drie Antwerpenaren achter deze foodblog hebben niet alleen een goed oog voor design maar ook goed ontwikkelde smaakpapillen. Weetje: deze dames koken en schrijven voor De Standaard Magazine. Niet mis dus!

    Avocado van de Duivel

    Caroline is een freelance copywriter die houdt van reizen en lekker eten. Niet heel erg verrassend dus dat haar blog bovenaan op ons lijstje met favoriete foodblogs staat. Ze deelt niet alleen geweldige recepten (van comfort food tot leuke hapjes) maar vertelt je ook waar in Antwerpen, Gent of Brussel je moet zijn voor een geweldige restaurantervaring. Je kunt Caroline zelfs volgen tijdens haar reizen want ook over deze avonturen verschijnen er regelmatig blogs. Wil je proeven van Carolines kookkunsten? Dan kun je haar cateringdiensten inschakelen tijdens een verjaardagsfeest.

    Filet Pur

    Geen wonder dat de plaatjes op deze blog er zo heerlijk uitzien. Thomas, de man achter de blog ‘Filet Pur’, is professioneel fotograaf en geeft zelfs lessen fotografie. Thomas’ blog werd al snel zo populair dat hij in 2014 een kookboek uitbracht. Het boek ‘Diabeet’ staat boordevol – dat raadde je al – gerechten voor diabetici. Van klassiekers tot hedendaagse, inspirerende recepten. En dat is zeker niet alleen interessant voor diabetespatiënten. Ga dus zeker eens een kijkje nemen! Let wel op: het water loopt je in de mond.

    Baked Louie’s

    Een man die houdt van bakken? Ja hoor! Louie was amper 16 toen hij startte met de blog ‘Baked Louie’s’. Intussen bracht de jongeman al een eigen kookboek uit. Dat Louie best nog een jonge kerel is, daar merk je in zijn recepten niets van. Op zijn blog vind je zowel hartige als zoete recepten. Op een gezellige zondag zin om de keuken in te duiken en aan het bakken te gaan? Dan is deze blog de plek waar je moet zijn.

    Thursday Dinners

    Vind jij het avondeten ook zo’n leuk en waardevol moment? Dan is ‘Thursday Dinners’ een blog voor jou. Hier vind je geen ingewikkelde recepten maar smaakvolle comfort food. De blogs zijn het resultaat van gezellige diners op donderdagavond aan tafel bij oprichters Simon en Hanne. Hun recepten zijn samenraapsels van verre reizen, inspirerende ontmoetingen en kookboeken van over de hele wereld. Geen toeval dat we bij HelloFresh zo’n fan zijn van deze blog…

    Ken je zelf nog leuke Belgische foodblogs? Aarzel niet om deze met ons te delen. 

    Vorig artikel
    Meiraap: lekkere lentegroente Meiraap: lekkere lentegroente
    Volgend artikel
    Kidspiration: HelloFresh-theater Kidspiration: HelloFresh-theater

    2 reacties

    Ruben schreef:

    Hey Nora, Bedankt voor de tips.
    Ik ben zelf grote fan van Avocado van de duivel 🙂

    Erg leuke blogs! Veel nieuwe ideeen opgedaan. Bedankt