Aziatische klassieker: pad thai 17 april 2018

door Merel HelloFresh-recepten

Pad thai is hot! Het klassieke gerecht uit de Thaise keuken is ontzettend populair doordat het razendsnel op tafel staat en een geweldige combinatie is van zoet, zout, zuur en een beetje pit. Lees hier hoe je het maakt! 

Nationale noodles

De oorsprong van dit geliefde gerecht is onduidelijk – sommigen denken dat het gerecht bedacht is in China en anderen zeggen dat de oorsprong terug te vinden is in het 14e-eeuwse Ayutthaya-koninkrijk. Hoe dan ook, pad thai werd in 1940 het nationale gerecht van Thailand en is sindsdien wereldwijd harten en keukens aan het veroveren. Ook bij HelloFresh!

pad thai

Wok wat je wilt

Met pad thai kun je alle kanten op. De basis bestaat uit gebakken noedels die in een wok op smaak worden gebracht met Aziatische sauzen als vissaus en sojasaus. Ook mag ei niet ontbreken in het gerecht! Door de hitte van de wok ontstaat vliegensvlug het perfecte roerei en hierna worden de overige ingrediënten aan de wok toegevoegd. Denk aan lente-ui, taugé,  limoensap en pinda’s, die aangevuld kunnen worden met kip, vis of tofu. Wok wat je wilt!

Onze versie van deze Thaise klassieker proberen? Wij maken het gerecht graag met wittekool, wortel, kippendij, pinda’s, limoen en roerei. Een ware smaakexplosie op je bord! 

Vorig artikel
Het ontbijt op bed van je dromen Het ontbijt op bed van je dromen
Volgend artikel
#BeestInBox-winactie #BeestInBox-winactie

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *