4 x Lenterolletjes

3 juli 2017
door Willemijn de Groot Gerechten

    Vietnamese lenterolletjes, misschien beter bekend als springrolls, zijn hartstikke lekker en zo gemaakt. Wij laten je zien hoe.

    Je bent deze fotogenieke rolletjes misschien wel eens tegengekomen. Lenterolletjes lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd en zijn dus minder vet. Je kunt de springrolls eten als lichte maaltijd of lunch, als voorgerechtje of als hapje.

    Weet je niet precies hoe je lenterolletjes maakt? In de video kun je zien hoe wij het aanpakken. Hieronder kun je het allemaal nog eens rustig nalezen.

    Stap 1: Kook de noedels
    Stap 2: Doe kokend water in een grote kom en laat hier het rijstpapier 5-10 seconden in wellen
    Stap 3: Kies je favoriete lenterolletjesrecept en vul het rijstpapier met deze ingrediënten

    Vegetarisch

    [columns_row width=”third”] [column]Ingrediënten

    • Rijstpapier
    • Rijstnoedels
    • Rode paprika
    • Komkommer
    • Wortel
    • Salade
    • Peterselie
    • Cashewnotensaus
    [/column] [column]Voor de saus

    • 75 g. cashewnoten
    • 1/2 el. plantaardige olie
    • 120 g. yoghurt
    • 1 teentje knoflook
    • 1 tl. citroensap
    • 1 tl. sojasaus
    • Cayennepeper naar smaak
    [/column] [column]Bereidingswijze

    Schil en snijd de groenten in reepjes. Bekijk de video om te leren hoe je de lenterol precies maakt.
    Voor de saus: Doe de cashewnoten, de olie en de yoghurt in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.[/column] [/columns_row]

    Garnalen

    [columns_row width=”third”] [column] Ingrediënten:

    • Rijstpapier
    • Rijstnoedels
    • 4 garnalen per rol
    • Peper
    • Wortel
    • Koriander
    • Komkommer
    [/column] [column]Voor de saus

    • 2 el. pindakaas
    • 3-4 el. hoisinsaus
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 tl. water
    • 1 tl. suiker
    • ¼ tl. cayennepeper
    [/column] [column]Bereidingwijze
    Schil en snijd de groenten in reepjes. Bekijk de video om te leren hoe je de lenterol precies maakt.
    Voor de saus: Meng de ingrediënten in een kom tot je een gladde saus krijgt. Serveer op kamertemperatuur.

    [/column]

    BLT (Bacon Lettuce Tomato)

    [columns_row width=”third”] [column]Ingrediënten

    • Rijstpapier
    • Rijstnoedels
    • Sla
    • Bacon
    • Tomaat
    [/column] [column]Voor de saus

    • 1 avocado
    • 1/2 limoen[/column]
    [column]Bereidingswijze
    Schil en snijd de groenten in reepjes. Bekijk de video om te leren hoe je de lenterol precies maakt.
    Voor de saus: Schil en prak de avocado in een kom. Knijp het sap van een halve limoen en voeg toe aan het avocadomengsel. [/column] [/columns_row]

    Fruit

    [columns_row width=”third”] [column]Ingrediënten

    • Rijstpapier
    • Mango
    • Frambozen
    • Aardbeien
    • Perziken
    • Abrikozenjam
    [/column] [column]Voor de saus

    • Yoghurt
    • Muntblaadjes
    [/column] [column]Bereidingswijze
    Schil en snijd het fruit in dunne plakjes. Bekijk de video om te leren hoe je de lenterol precies maakt.
    Voor de saus: Heel simpel! Meng de muntblaadjes in de yoghurt. [/column] [/columns_row]

    Welke variant was jouw favoriet?

    Vorig artikel
    5 x leukste terrasjes 5 x leukste terrasjes
    Volgend artikel
    10 dingen die je nog niet wist over zeekraal 10 dingen die je nog niet wist over zeekraal

    Gerelateerde artikelen