5 x leukste terrasjes

28 juni 2017
door Willemijn de Groot Lifestyle

  Nu de temperaturen er weer naar zijn, is het tijd om te genieten van de zonnestralen. Waar kun je dat beter doen dan op een terras waar je op je wenken bediend wordt met een verkoelend drankje en bijzonder hapje?

  1. Café Belga, Brussel

  belgaDeze retrobar is dé ontmoetingsplaats in Brussel. Het grote terras van Belga ligt aan een plein waar het op een zonnige dag goed vertoeven is. De inrichting van het café stamt uit de jaren zeventig en op de menukaart vind je exotische gerechten als wortel-koriandersoep. Daarnaast is er een grote selectie van bieren. Kijk voor meer informatie op www.cafebelga.be.

  2. De Tropen, Amsterdam

  tropenHet spiksplinternieuwe terras van De Tropen is een echte aanrader. Na de grondige renovatie van het Amsterdamse Oosterpark kun je bij De Tropen nu heerlijk buiten zitten op het ruime terras in het park. Weg van de drukte in de binnenstad, kun je na een bezoekje aan het Tropenmuseum met een poké bowl op dit zonnige terras neerstrijken. Voor meer informatie ga je naar www.amsterdamdetropen.nl.

  3. Milú, Den Haag

  miluOf je nu lekker wilt eten of zin hebt in een drankje: Milú is altijd een goed idee. De menukaart is een mix van bijzondere kleine gerechten die je goed kunt delen. Verder kun je kiezen uit verschillende speciaalbieren en een grote selectie wijnen en cocktails. Het terras van Milú heeft een stoer, industrieel karakter. Kijk voor meer informatie op www.restaurantmilu.nl.

   4. Mosquito Coast, Gent

  Mosquito Coast is hét reiscafé in Gent, van reisschrijver Paul Theroux. Het terras is een vrolijk samenraapsel van tafels en stoelen en je vindt er een ratjetoe aan bijzondere reisattributen. Er worden gerechtjes geserveerd van over de hele wereld, die je niet snel ergens anders tegenkomt. Vergeet niet te reserveren, want Mosquito Coast is erg populair. Reserveren kan via www.mosquitocoast.be.

  5. De Uurwerker, Groningen

  Uurwerker Dicht bij de universiteit bevindt zich één van de bekendste restaurants van Groningen: de Uurwerker. Op de knusse binnenplaats zit je op picknickbanken en door de ruime opstelling is het de ideale locatie om van het zonnetje te genieten. Op deze populaire ontmoetingsplek kun je genieten van lekkere hapjes zoals een trio van tartaar en van de heerlijke pizza’s gebakken in de eerste houtgestookte pizzaoven in Groningen. De moeite van het afreizen naar Noord-Nederland waard! Meer informatie vind je op www.uurwerker.nl.

  Wat is jouw favoriete terras?

  Vorig artikel
  Hello Kookhulp Hello Kookhulp
  Volgend artikel
  4 x Lenterolletjes 4 x Lenterolletjes

  Gerelateerde artikelen