Een tafel vol groen

2 juni 2017
door Sterre van Eijk Inspiratie

    Kijk je wel eens op Pinterest of volg je veel lifestyle-blogs? Dan is de huidige plantentrend je vast en zeker niet ontgaan.

    Leaf Green Table[columns_row width=”half”] [column]

    Het beste tafelblad

    Wij vinden het hoog tijd om deze trend ook bij ons op tafel te zetten.

    Om nu je hele tafel vol planten te zetten gaat misschien wat ver, maar met een paar mooie bladeren in leuke potjes en flessen kun je al een heuse jungle op tafel toveren.

    De bladeren van deze planten kun je goed gebruiken vanwege de bijzondere vorm van het blad:

    • Monstera deliciosa, ook wel Zwitserse kaasplant, door de gaten in de bladeren
    • Philodendron
    • Varen
    • Aralia
    • Mini-palm

    [/column] [column][/column] [/columns_row]

    Creëer je eigen jungle op tafel

    [columns_row width=”half”] [column][/column] [column][/column] [/columns_row]

    1. Zoek wat lege glazen potjes, flesjes of vazen bij elkaar

    Heb je geen chique vazen? Geen probleem. Zoek in je keukenkastjes naar 5 – 10 potjes, flesjes of vazen (afhankelijk van hoe groot jouw tafel is), vul ze met water en verdeel ze over de tafel. Als je bepaalde kleuren hebt die terugkomen in jouw interieur, kun je ook voor gekleurde vaasjes gaan die daarbij passen – groen en blauw in ons geval.  

    2. Koop mooie bladeren of knip ze uit je eigen tuin

    Als jij de gelukkige eigenaar bent van een tuin met daarin planten met mooie bladeren, haal dan je snoeischaar maar tevoorschijn. Is dat – zoals bij velen onder ons – niet het geval, dan kun je bij menig bloemist terecht voor een paar tropische bladeren. 

    3. Dek je tafel

    Dek je tafel zoals je dat normaal zou doen. Ga bijvoorbeeld voor een simpele witte tafel, met witte borden en witte servetten, dat contrasteert mooi met het groen. Of kies een felle kleur die past bij een tropische sfeer, zoals mosterdgeel of fuchsia, en neem servetten of een tafelkleed die flink afsteken tegen de groene bladeren. 

    4. Snijd je bladeren af op verschillende hoogtes

    Om het geheel een speelse look te geven, snijd je de bladeren op verschillende hoogtes af – een paar hoge in kleine potjes, een paar middelhoge en een stuk of twee kortere. Zo ziet het er meteen een stuk natuurlijker uit – Moeder natuur heeft haar planten nou eenmaal ook niet allemaal even hoog gemaakt.

    5. Vul de rest van de tafel

    Vul de rest van de tafel met heerlijke gerechten, dan volgt het goede gezelschap binnen een mum van tijd en is het plaatje compleet!

    Tip: Als je meer van bloemen dan van planten houdt, kun je natuurlijk precies hetzelfde doen met bloemen. Kies bijvoorbeeld bloemen met allemaal verschillende tinten van één kleur of ga voor verschillende kleuren die mooi bij elkaar passen en voeg die samen in verschillende vaasjes: geel en paars, rood en groen, blauw en oranje… 

    Green table setting

    Vorig artikel
    Snoep verstandig, eet een… paprika Snoep verstandig, eet een… paprika
    Volgend artikel
    4x guacamole 4x guacamole

    Gerelateerde artikelen