15 lentegerechten die binnen 30 minuten op tafel staan

11 april 2017
door Willemijn de Groot Gerechten

    1.Gnocchi in romige saus

    In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een zachte, romige saus die rijk is aan groenten. De heerlijk geurende basilicumblaadjes en de pittige rucola zorgen voor een mooie balans. Dit gerecht staat snel op tafel.

    2.Kip met coppa di parma en aardappelen

    Bij dit gerecht omwikkel je de kippendijfilets met de smaakvolle coppa di parma. Deze origine Italiaanse ham wordt gemaakt van de schouder van het varken en heeft een kruidige smaak. Je serveert de kip met gebakken rozemarijn-aardappelen en sperziebonen met knoflook.

    3.Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta

    Dit gerecht is gemakkelijk en snel, maar toch uitdagend met geurige dragon en zilte Griekse feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. Het zorgt in dit gerecht voor een extra romige smaak.

    4.Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten

    Een snelle Oosterse maaltijd. Deze keer niet met omeletreepjes of een gekookt ei, maar met roerei. Het roerei wordt net even anders doordat er bosui aan toe gevoegd wordt. Heerlijk gegarneerd met knapperige cashewnoten en besprenkeld met frisse limoensap.

    5. Romige pasta pesto met groente en kruidenroomkaas

    Snel en romig, dat is dit gerecht. Even de caserecce koken, groenten bakken en samenvoegen met de kruidenroomkaas en pesto. De roomkaas is speciaal gekruid met bieslook, peterselie en knoflook. De pesto maakt deze pasta helemaal af!

    6.Kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto

    De kipfiletreepjes die je in dit recept gaat bakken werden door onze slager voor jou gekruid met kruiden als oregano, peterselie en paprika. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzieboontjes en de krieltjes. De bodpaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht dat tikkeltje anders maakt

    7.Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

    Je voegt witte courgette toe aan deze snelle pasta. Deze courgette is zoeter dan de groene variant. De citroentijm zorgt voor een frisheid en combineert erg lekker met de warmgerookte zalm. Top met de scherpe rucola!

    8.Mexicaanse tortillapizza met mole

    Tortilla is een typisch Mexicaans gerecht. Zeker als je hem serveert met kidneybonen en maïs. Maar door de tortilla te serveren als een pizza krijgt het een Italiaans tintje! Mole is een Mexicaanse saus op basis van bonen. Jij doet er nog een beetje banaan doorheen waardoor het een heerlijke lichtzoete saus wordt.

    9.Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

    Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

    10.Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

    Deze week kook je met een uniek visje. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Hij kan tot wel 2 meter groot worden! De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij een dressing van Turkse yoghurt en radijs. Je gebruikt ook de bladeren van de radijs, zonde om weg te gooien!

    11.Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

    De gruyèrekaas die je bij de parelcouscous doet, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren erg lekker met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht dan weer de pit en frisheid die het nodig heeft om alles in balans te brengen. Echte comfortfood als je het ons vraagt!

    12.Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika

    Fazzoletti is Italiaans voor zakdoekje. Geen toeval dus dat deze pastasoort lijkt op een dichtgevouwen zakdoekje. De Brandt & Levie worst is gekruid met venkel en tijm. Omdat je de worst samen met de groenten in één pan bakt, vermengen de smaken zich met elkaar. Lekker!

    13.Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

    In dit recept haal je de biefstukreepjes even uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Dat doe je omdat het koude vlees anders erg ‘schrikt’ in een warme pan en daardoor heel wat vocht kan verliezen en taai wordt. De Griekse yoghurt breng je op smaak met mosterd. Zo krijgt het gerecht wat extra pit.

    14.Foe yong hai met Oosterse groenten en verse ananas

    Foe yong hai is een typisch Chinees gerecht op basis van omelet en zoetzure tomatensaus. Deze klassieker ga je niet afhalen maar maak je makkelijk zelf! Je eet hem niet met rijst maar met noedels. De Oosterse groentemix en ananas maken het tot een Chinees festijn!

    15.Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum

    Deze Italiaanse klassieker in de nationale kleuren is ideaal voor een drukke dag. Vergeet de tip op de achterkant van deze kaart niet te lezen, daarmee maak je het gerecht net iets specialer en ben je nog sneller klaar. De oranje paprika komt van Hollandse bodem.

    Vorig artikel
    Zelf risotto maken doe je zo Zelf risotto maken doe je zo
    Volgend artikel
    Veelzijdige voorjaarsfavoriet: rabarber Veelzijdige voorjaarsfavoriet: rabarber

    Gerelateerde artikelen