5x de lekkerste recepten met ei

13 maart 2018
door Lisa Kapan Gerechten

    Gekookt, gebakken, gepocheerd: wij zijn helemaal gek op ei! Met de paasdagen op komst zetten wij dit ingrediënt graag in de schijnwerpers en delen 5 kakelverse recepten die je zonder lang te broeden op tafel zet. 

    Eimuffins

    Je start je dag altijd goed én smakelijk met een eitje. Wij konden dan ook maar moeilijk kiezen tussen alle ontbijtrecepten waar je ei aan toevoegt. Een favoriet van velen zijn deze eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas.  Een echte traktatie die je zó op tafel zet; je laat de oven gewoon het werk doen. Deze eimuffins zijn ook een heerlijk onderdeel van een brunch, lunch of high tea.

    Razendsnelle nasi goreng

    In de Aziatische keuken is het gebruik van eieren bijna wel een must te noemen – bij de vaak pittige of kruidige ingrediënten zorgt ei voor balans. Wij zijn gek op deze razendsnelle nasi goreng met spiegelei. Nasi goreng betekent in het Indonesisch ‘gebakken rijst’. Toch is dit gerecht zoveel meer dan alleen dat. Door het gebruik van soja, sambal, limoen, pinda’s en koriander zit deze nasi goreng boordevol Aziatische smaakmakers én het geheel staat in 20 minuten op tafel.

    Shakshuka

    Ons recept voor shakshuka met geitenkaas is inmiddels favoriet onder vele HelloFresh’ers. Niet zo gek ook: dit hartverwarmende gerecht uit de Midden-Oosterse keuken is een echte smaakexplosie op je bord. Eieren spelen hierin een heerlijke hoofdrol, naast de grote hoeveelheid groenten die je erin verwerkt. In veel landen is shakshuka zo geliefd dat het niet alleen als avondeten, maar ook als (stevig) ontbijt en lunch wordt gegeten. Wij snappen wel waarom!

    Bulgur met champignons

    Bulgur met gebakken champignons

    Bulgur is een tarwekorrel die eerst wordt gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. De smaak van bulgur is een beetje nootachtig en heeft een lekkere bite, wat perfect past bij de gebakken champignons. Dit populaire bulgurgerecht is heerlijk romig doordat je er mascarpone doorheen mengt en er een zacht ei bovenop legt waar het eigeel uitloopt. De geraspte pecorino maakt het helemaal af.

    Wentelteefjes van suikerbollen

    Wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt of bij een brunch, maar natuurlijk ook als dessert. Hoewel je het ei niet direct ziet, is het toch een belangrijk ingrediënt. Dit recept voor wentelteefjes van suikerbollen met crème frâiche en citroenmelisse is werkelijk onweerstaanbaar en smaakt zowel zoet als fris. Natuurlijk kun je het extra garneren naar jouw smaak, bijvoorbeeld met rood fruit en ahornsiroop of honing.

    Wil je nog meer weten over koken met eieren? Lees alle feitjes over eitjes en onze slimme tips om het perfecte gepocheerde ei te maken. 

    Vorig artikel
    Waanzinnige worteltaartjes in je box Waanzinnige worteltaartjes in je box
    Volgend artikel
    7 opvallende paastradities 7 opvallende paastradities

    Gerelateerde artikelen