Het ontbijt op bed van je dromen

16 april 2018
door Lisa Kapan Ontbijtrecepten

Met Moeder- en Vaderdag op komst kunnen wij geen betere manier bedenken om liefde en waardering uit te spreken, dan door het maken van lekker eten. Deze drie recepten heb je zo gemaakt en zitten barstensvol smaak waardoor je de de liefde écht proeft.

Luchtige pannenkoekjes

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

75 g zelfrijzend bakmeel
25 g poedersuiker
1/2 el geraspte sinaasappelschil
1 ei, gesplitst
160 ml karnemelk
1 el zonnebloemolie
10 g boter

Garnering:
2 abrikozen, in stukjes
4 aardbeien, in plakjes
125 ml crème fraîche

Benodigdheden
3 kommen | garde | koekenpan |

Bereiding

  1. Doe de bloem, poedersuiker en sinaasappelschil in een kom. Doe de eidooier met de karnemelk in een aparte kom en mix met een garde. Voeg dit vervolgens aan het bloemmengsel toe. 
  2. Doe het eiwit in een andere kom en mix tot er schuim ontstaat. Schep het bij de andere ingrediënten en roer voorzichtig door elkaar.
  3. Verhit de helft van de zonnebloemolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg in kwarten het pannenkoekenbeslag toe aan de pan en bak 2 – 3 minuten aan elke kant of totdat de pannenkoekjes goudbruin zijn. Herhaal deze stappen met de resterende olie, boter en het beslag.
  4. Garneer vervolgens met het fruit en de crème fraîche. Klaar!

Croissants met prosciutto en verse vijg

Ingrediënten

2 croissants
4 plakjes prosciutto
50 g rucola
1 verse vijg, gesneden
Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de croissants open, maar nog net niet helemaal door.
  2. Beleg met rucola en 2 plakjes prosciutto.
  3. Garneer met een paar plakjes vijg en besprenkel met wat olijfolie.

Toast met avocado, hummus en dukkah

Ingrediënten
2 sneetjes geroosterd zuurdesembrood
1 avocado, in dunne plakjes gesneden
1 el hummus
1 el dukkah
Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Besmeer de broodjes met een laagje hummus en verdeel de avocado erover. 
  2. Strooi de dukkah erover en besprenkel met olijfolie.

Tip:
Kant-en-klare hummus is natuurlijk wel zo snel als je haast hebt, maar je kunt het erg gemakkelijk te maken. Zie hier hoe je dat doet!

Vorig artikel
Gremolata: de snelle smaakmaker Gremolata: de snelle smaakmaker
Volgend artikel
Aziatische klassieker: pad thai Aziatische klassieker: pad thai

Gerelateerde artikelen