Zo maak je zelf een halloween recept voor Frankenstein-lolly’s
27 oktober 2015Halloween staat voor de deur. Overgewaaid vanuit Amerika en inmiddels ook in Nederland een extra goede reden om de keuken in te duiken met dit halloween recept.
Niet alleen kun je aan de slag met pompoen (hoe je de perfeccte halloween-pompoen maakt lees je hier!) maar je kunt ook de leukste griezelige snacks maken. Vorig jaar lieten we hier al halloween recepten zien, maar dit jaar hebben we ons repertoire uitgebreid met … (spannend tromgeroffel) Frankenstein marshmallowlolly’s. Bekijk het halloween recept en duik samen met de kinderen in de keuken.
Ingrediënten:
- Groene Candy Melts (deze kun je bijvoorbeeld hier online bestellen)
- Marshmallows
- Zoutstengels
- Chocoladedruppels
- Oogsnoepjes (bijvoorbeeld deze)
- Zwarte eetbare stift
Benodigdheden:
- Tandenstokers
- Lollystokjes
- Glas met ongekookte rijst
Bereidingswijze:
1. Smelt de candy melts volgens de aanwijzigingen op de verpakking (handig: gebruik hiervoor een magnetron).
2. Duw een lollystokje in een marshmallow en dip de marshmallow in de gesmolten candy melts. Zet de marshmallowlolly in het glas met ongekookte rijst en laat 5 minuten afkoelen in de koelkast.
3. Smelt ondertussen de chocoladedruppels (in de magnetron of via een kom boven een pan met kokend water). Dip het puntje van de marshmellowlolly in de gesmolten chocolade. Met de tandenstoker kun je hier nu een paar stekels aan toevoegen, zodat het er nog beter uitziet als haar. Laat de marshmallowlolly wederom 5 minuten afkoelen in de koelkast.
4. Gebruik een tandenstoker en maak twee chocoladepuntjes en plak hierop de oogsnoepjes.
5. Breek de zoutstengels in kleine stukjes en steek aan de zijkant in de marshmallows om hier de oren van Frankenstein van te maken.
6. Gebruik de zwarte eetbare stift om een mond te tekenen.