Glühwein: zo maak je het! 4 december 2018

door Frederieke Aperitief

Wil jij gloeien van binnen én buiten? Ga voor glühwein! Perfect voor rond de feestdagen en een fluitje van een cent om te maken. Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Glühwein, ook wel bisschopswijn genoemd, is volgens veel mensen het perfecte drankje om ‘s winters mee op te warmen. Wij delen hier het recept voor een traditionele glühwein met kaneel en kruidnagel. Deze is verrassend makkelijk te maken en veel lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Zo krijg je het deze winter zeker niet koud. Proost!

Recept voor zelfgemaakte glühwein

Ingredients

  • 375 ml rode wijn
  • 125 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 kruidnagel
  • 1 kardemompeul
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/4 citroen
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Snijd de sinaasappel en citroen in partjes.
  2. Meng alle ingrediënten in een pan met deksel. Verwarm op middelmatig vuur, maar zorg ervoor dat het niet kookt (want dan verdampt de alcohol). Verhit de glühwein voor 10-15 minuten.
  3. Zeef de glühwein boven de glazen.
Vorig artikel
De feestelijke extraatjes in jouw Kerstbox en Gourmetbox De feestelijke extraatjes in jouw Kerstbox en Gourmetbox
Volgend artikel
4x fraaie feestdrankjes 4x fraaie feestdrankjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *