4x fraaie feestdrankjes

5 december 2018
door Stephanie Reynaert Inspiratie

  Een glas bubbels op kerst- en oudejaarsavond is altijd lekker, maar ook wel een veilige keuze. Wil je de avond met je gasten extra spetterend maken? Met deze vier cocktails zorg je voor een nog groter feest in je glas!

  Cranberry-punch

  Ho ho ho! Na deze stevige punch komen de kerstliedjes spontaan bovendrijven bij jou en je gezelschap. Punch is een drankje op basis van fruit en deze kerstversie maak je met cranberry’s. Giet hiervoor 30 ml wodka, 60 ml cranberrysap, 10 ml vlierbloesemlikeur en 30 ml champagne of cava in een glas. Roer door en voeg een eetlepel verse cranberry’s toe. Garneer met een schijfje sinaasappel en een takje rozemarijn.

  Prosecco met jeneverbessiroop

  La dolce vita beleef je met een italiaanse prosecco. De lichtzure smaak en het koolzuur in prosecco wekken de eetlust op, wat het een perfect aperitief-drankje maakt. In deze versie voeg je een zelfgemaakte siroop toe.  Breng hiervoor 1 el suiker, 350 ml water en 35 g geplette jeneverbessen aan de kook in een pan. Roer tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen en zeef tot je een gladde vloeistof overhoudt. Zet de jeneverbessiroop een uur voor je het drankje serveert in de koelkast. Doe vervolgens 3 el jeneverbessiroop in een champagneglas, schenk de prosecco erover en garneer met een gewassen dennentakje.

  Sneeuwwitte mojito

  Een witte kerst? Die maak je gewoon zelf met deze mojito op basis van kokosrum en kokosmelk. De limoen, munt en granaatappelpitjes maken dit drankje naast romig ook lekker fris. Meng hiervoor 30 ml kokosrum, 30 ml witte rum, 40 ml kokosmelk en 30 ml spuitwater samen. Pers een kwart limoen in een glas en roer goed door. Voeg 4 blaadjes munt toe en garneer met 1 el granaatappelpitjes.

  Granaatappel-mocktail

  Je zult geen rode Rudolf-neus krijgen van deze mocktail op basis van granaatappel en munt! Een mocktail is perfect voor iedereen die zonder alcohol alsnog iets feestelijks wil drinken. Giet hiervoor 250 ml spuitwater, 2 tl granaatappelsiroop en 1 tl ahornsirrop in een glas. Roer goed door en voeg 2 ijsblokjes, een handvol muntblaadjes, 1 el granaatappelpitjes en 1 el rozenblaadjes toe.

   

  Vorig artikel
  Glühwein: zo maak je het! Glühwein: zo maak je het!
  Volgend artikel
  Feestelijke auberginetaart Feestelijke auberginetaart

  Gerelateerde artikelen