Onze 5 handige keukentips

27 oktober 2015
door Frederieke Keukenmiddelen

    Onze keukentips

    Vorige week vroegen we op onze Facebookpagina naar jullie beste keukentips. En dat hebben we geweten. Wat een uitgebreide keukenkennis hebben jullie zeg! Alle tips kun je hier teruglezen maar hieronder hebben we nog 5 van onze eigen keukentips toegevoegd.

    Keukentips

    Bron: thekitch.com

    Cherrytomaatjes snijden
    Dit is een briljante keukentip. Moet je veel cherrytomaatjes snijden? Leg ze dan tussen twee borden, hou het bovenste bord vast en snij voorzichtig tussen de borden met het mes van je weg. Voilá: in één keer een hele lading cherrytomaatjes door de helft. Werkt echt! Bekijk hier de video.

    Avocado pletten
    Je aardappelstamper is niet alleen geschikt voor het pletten van aardappelen. Ook voor avocado is dit keukengereedschap ideaal! Ga je dus een flinke hoeveelheid guacamole maken? Gebruik dan je aardappelstamper. Zo houdt je guacamole ook nog een beetje zijn structuur; veel lekkerder dan helemaal glad. Bekijk hier trouwens tips hoe je avocado gemakkelijk snijdt.

    Boter invriezen
    Bak je regelmatig? Sommige recepten vragen om koude boter, in blokjes bijvoorbeeld. Een handige, snelle methode met hetzelfde effect is een pakje boter invriezen en die door de bloem raspen. Kneedt makkelijker, én je hoeft niet bang te zijn dat je boter bederft. Kijk hier voor meer baktips voor de echte zoetekauw.

    Stomen

    Saar de Longie reageerde op Facebook en vroeg om tips om te stomen. Wij zijn fan van het stomen van vooral groenten, omdat het een manier van bereiden is waarbij alle vitaminen optimaal behouden blijven. Je kunt voor het stomen een stoomoven gebruiken, maar ook gewoon een stoommandje van de toko of ‘stoombloem’ die je in je pan kunt zetten. Kost niet meer dan een paar euro. We gaan hier vast nog een keer een blog aan wijden, Saar!

    Deksel erop of eraf

    Bij de recepten in de box staat er vaak of je ingrediënten met of zonder deksel moet koken of moet laten rusten. Deksel erop of eraf: waarom eigenlijk? Wist je dat je door het variëren tussen met of zonder deksel heel gemakkelijk de structuur en temperatuur van je gerecht kunt beïnvloeden? Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gerecht een krokanter laagje krijgt of dat de soep iets meer ingebonden is. Meer weten? Lees dan hier verder.

    Vorig artikel
    Zo maak je zelf een halloween recept voor Frankenstein-lolly’s Zo maak je zelf een halloween recept voor Frankenstein-lolly’s
    Volgend artikel
    Heerlijke tips voor gevulde aardappel Heerlijke tips voor gevulde aardappel