5x water met vers fruit
27 juni 2019Op warme dagen is het belangrijk om voldoende te drinken, maar toch kan een fles met alleen maar water op een gegeven moment wat muf gaan smaken. Als afwisseling voor je smaakpapillen delen we hier onze favoriete smaakcombinaties van fruitwater om je van meh naar mmmm te laten gaan. Met onze Fruitbox kun je dat fruit bovendien zó thuisbezorgd krijgen. Die twee liter per dag daar kom je dus met gemak aan!
Citroen en bosbessen
Natuurlijk moeten we beginnen met een ode aan citroen. Dit superfood maakt voor velen deel uit van de dagelijkse ontbijtroutine – door de dag te starten met een glas lauwwarm water met vers citroensap kan je de spijsvertering een boost geven, krijg je veel vitamines en mineralen binnen én ondersteun je de gezondheid van je hart. Combineer dat met bosbessen (die vol antioxidanten zitten) en je hebt een friszoet watertje om je dorst te lessen én je gezondheid te boosten. Halveer voor dit fruitwater een citroen, snijd het in plakjes en voeg er een flinke hand bosbessen bij. Voeg er water aan toe en zet even in de koelkast. Roer voor het serveren door.
Aardbei, citroen en munt
De koning van de zomer is natuurlijk: aardbei! Lekker in salades, uit het vuistje, maar ook in water komt zijn zoete smaak helemaal tot zijn recht. De combinatie van munt en citroen helpen het water niet al te zoet te maken en voor perfecte verkoeling te zorgen tijdens klamme dagen. Je maakt dit fruitwater door 6 – 10 aardbeien in kwarten te snijden, een citroen te halveren en in plakken te snijden en een paar muntblaadjes toe te voegen. Voeg er water aan toe en zet even in de koelkast. Roer voor het serveren even door.
Frambozen, limoen en munt
Deze variant is bijna een mocktail te noemen – zo feestelijk smaakt én ziet het eruit! Frambozen combineren zich perfect met limoen en munt en op het HelloFresh-kantoor is dit fruitwater tijdens hete dagen zo op. Doe hiervoor een flinke hand frambozen in een fles, voeg er een in plakjes gesneden limoen aan toe en een aantal muntblaadjes. Voeg er water aan toe en zet even in de koelkast. Roer voor het serveren even door.
Grapefruit en rozemarijn
Rozemarijn gebruik je vast wel eens als smaakmaker tijdens het koken, om bijvoorbeeld gebakken aardappelen extra lekker te maken. Maar ook in combinatie met grapefruit of pompelmoes is dit kruid heerlijk! Probeer het eens en laat je verrassen door deze smaakcombinatie. Snijd hiervoor een grapefruit door de helft en vervolgens in plakjes. Doe dit in een fles met 2 -3 takjes rozemarijn. Voeg er water aan toe en zet even in de koelkast. Roer voor het serveren door.
Komkommer, citroen en basilicum
Leg jij soms komkommerplakjes op je ogen ter ontspanning? Ook in je glas horen ze thuis! De combinatie met citroen en basilicum is fris, licht en kruidig. Wij drinken deze variant ook graag na het sporten, als je geen zin hebt in zoet maar wel iets anders dan ‘gewoon’ water wilt drinken. Snijd voor deze variant een halve komkommer in plakjes en scheur wat basilicumblaadjes. Doe dit alles in een fles, voeg er water aan toe en zet even in de koelkast. Roer voor het serveren even door.