3x geweldige gembershots

20 januari 2020
door Lisa Kapan Inspiratie

    Verkouden, rillerig of gewoon zin om je immuunsysteem een boost te geven? Met deze gemberdrankjes ga je binnen no time van snotterig naar superfit! 

    Zeg je superfood, dan zeg je gember. Deze pittige specerij is niet alleen lekker in gerechten, drankjes en taarten, het geeft je lichaam ook een flinke boost. Gember…

    • kalmeert de maag
    • ondersteunt de spijsvertering
    • helpt je lichaam sneller herstellen na het sporten
    • boost je immuunsysteem
    • werkt ontstekingsremmend

    … en ga zo maar door.

    Een goede manier om gember snel(ler) en effectief zijn heldhaftige werk te laten doen, is door het drinken van gembershots. Deze trendy drankjes zie je steeds vaker in cafés, maar doorgaans betaal je er dan de hoofdprijs voor. Met deze recepten bespaar je dus niet alleen tijd (die je anders ziek op bed ligt), maar ook geld. Met één shot per dag zit je al goed. Ga voor gember!

    1. Citroen-gembershot

    Ingrediënten voor 10 shots

    • 3 citroenen
    • 100 g gember
    • 100 ml honing of ahornsiroop (optioneel)

    Bereiding

    1. Pers het sap uit de citroenen. 
    2. Schil en snijd de gember in stukjes. 
    3. Doe het citroensap, de gemberstukjes en eventueel de honing of ahornsiroop in een blender of in een kom met staafmixer en mix. 
    4. Giet het mengsel in een fles en bewaar in de koelkast. Het drankje is enkele dagen houdbaar. Schudden voor gebruik. 

    De combinatie van gember en citroen is een echte klassieker! Mocht je de smaak toch wat te pittig of zuur vinden, dan zorgt de honing of ahornsiroop voor een wat zoetere landing bij je smaakpapillen.

    [columns_row width=”half”] [column]

    2. Mandarijn-kurkuma-gembershot

    Ingrediënten voor 10 shots

    • 8 kleine mandarijnen
    • 100 g gember
    • 200 ml water
    • 1 tl kurkumapasta (ook wel Golden Paste genoemd)
    • Snufje zwarte peper

    Bereiding

    1. Knijp de mandarijnen uit, schil en rasp de gember. 
    2. Meng het mandarijnsap, de gemberblokjes en het water in een blender of met een staafmixer en voeg de kurkumapasta en de zwarte peper toe. Roer door.
    3. Giet het mengsel in een fles en bewaar in de koelkast. Het drankje is enkele dagen houdbaar. Schudden voor gebruik. 

    Kurkuma wordt niet voor niets ‘Indiaas goud’ genoemd – en wanneer je het combineert met gember is het eindresultaat een gigantische boost voor je immuunsysteem. Zwarte peper zorgt ervoor dat je lichaam de kurkuma nog beter kan opnemen.

    [/column] [column]

    3. Appel-cayennepeper-gembershot 

    Ingrediënten voor 10 shots

    • 2 middelgrote appels
    • 2 limoenen
    • 100 g gember
    • 400 ml water
    • Snufje cayennepfeffer

    Bereiding

    1. Snijd de kern uit de appel en snijd de appel in stukken. Pers de limoenen en vang het sap op. Schil de gember en snijd in grove stukken.  
    2. Doe de stukjes appel, gember, limoensap en 2 koppen water in een blender of mix met een staafmixer. 
    3. Schenk het mengsel vervolgens door een zeef en vang het vocht op. 
    4. Giet het mengsel in een fles en bewaar in de koelkast. Het drankje is enkele dagen houdbaar. Schudden voor gebruik. 

    Appel voor een zoete smaak, limoen voor extra pit en een snufje cayennepeper om je smaakpapillen écht goed wakker te maken – deze gembershot is van alle markten thuis. 

    [/column] [/columns_row]
    Vorig artikel
    Verantwoord snacken: 3x appelpizza’s Verantwoord snacken: 3x appelpizza’s
    Volgend artikel
    Nieuwe maand, nieuw thema: stoemp in februari Nieuwe maand, nieuw thema: stoemp in februari

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    I genuіnely treasure your work, Greаt post.