Paasbrunch: kruidige shakshuka met ei en feta

24 maart 2016
door Nora Our Recipes

    HF160310-Global_Blog_EasterBanner_14270_low

    Het paasweekend staat voor de deur. Heb jij ook een gezellige brunch met familie op het programma staan? Probeer dan zeker dit recept eens uit en tover een kruidige shakshuka met ei en feta op tafel. Een feestelijke start van je dag!

    Shakshuka is een populaire ovenschotel in Noord-Afrika en de Arabische landen. Het is makkelijk, snel te bereiden en een echte smaakbom. Helemaal HelloFresh dus!

    Benodigdheden:

    • Koekenpan (ook geschikt voor in de oven)
    • Oven

    Ingrediënten:

    • 2 el olijfolie
    • 1/2 fijngesneden rode ui
    • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngeperst
    • 2 tl bruine suiker
    • 1 rode paprika, in blokjes van 2cm gesneden
    • 4 takjes oregano, fijngehakt
    • 800 g tomaten, in stukken gesneden
    • 8 el warm water
    • 400 g kikkererwten, gewassen en uitgelekt
    • 100 g babyspinazie
    • 6 eieren
    • 50 g feta
    • 6 broodjes om in de oven af te bakken

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan. Fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten. Voeg de look, paprika en de helft van de oregano toe. Zet het vuur hoog en bak 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de tomaat, suiker, warm water en kikkererwten toe. Breng aan de kook, zet je vuur vervolgens lager en laat 8 minuutjes sudderen terwijl je regelmatig roert. Voeg na 3 minuten de babyspinazie toe en laat slinken. Voeg ook peper en zout naar smaak toe. Haal de pan van het vuur. Heb je geen ovenbestendige pan? Giet de saus dan over in een ruime ovenschaal.
    3. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en voeg daar, één voor één, de eieren aan toe. Tip: breek de eieren eerst in een apart kommetje, zo komen er geen stukjes schaal terecht in je saus. Verbrokkel de feta over de schotel en zet 15 minuten in de oven, tot wanneer de eiwitten gestold zijn. Dit is een goed moment om ook je broodjes in de oven af te bakken. Bak ze een vijftal minuten mee in de oven.
    4. Verdeel de overige oregano over de schotel en serveer met de warme ovenbroodjes. Let op: dit gerecht is nog gloeiend heet wanneer het op tafel komt. Heb je kinderen aan tafel zitten? Laat de schotel dan nog even afkoelen voor je hem opdient.

    Startte jij je dag met de shakshuka? Stuur gerust een foto in van je paastafel!

    Vorig artikel
    6 keukenverschillen tussen België en Nederland 6 keukenverschillen tussen België en Nederland
    Volgend artikel
    In de HelloFresh Box: Goudse kruidenkaasblokjes In de HelloFresh Box: Goudse kruidenkaasblokjes

    Gerelateerde artikelen