Koken met restjes: taco’s 28 april 2016

door Nora Onze recepten

kliekjes taco

Houd je, na het koken van de HelloFresh-recepten van deze week, nog wat restjes groenten over in de koelkast? Wij houden niet van weggooien. Daarom delen we dit recept voor vegetarische taco’s!

Voor dit recept gebruik je geen taco’s gemaakt van mais- of tarwebloem maar taco’s van slablaadjes. Het handige aan taco’s is dat je ze kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Ideaal als restjesrecept dus! Je kunt ze eten als gezonde snack tussendoor of als lunch.

Ingrediënten:

  • Romainesla (krop)
  • Radijs
  • Bleekselderij (stengels)
  • Kidneybonen (blik)
  • Kaneel (tl)
  • Komijn (tl)
  • Lente-ui
  • Limoen
  • Zonnebloemolie (el)
  • Ketchup
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Citruspers

Bereidingswijze:

  1. Maak enkele stevige blaadjes sla los van de krop. Snijd de radijs en bleekselderij in dunne plakken. Snij de lente-ui in ringen en pers de limoen uit. Voeg de radijs en lente-ui toe aan een saladekom.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kidneybonen en bleekselderij 2 – 3 minuten.
  3. Voeg de kaneel, komijn en ketchup toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de slablaadjes met het kidneybonenmengsel. Besprenkel de salade met het limoensap en serveer bij de taco’s.

Heb jij nog andere tips met de restjes van vorige week? Deel je ideeën in de reacties hieronder!

Vorig artikel
Rozenwater zelf maken Rozenwater zelf maken
Volgend artikel
Pot vs pan: taalverschillen in de keuken Pot vs pan: taalverschillen in de keuken

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.