Rozenwater zelf maken
27 april 2016 door Nora Gerechten
Rozenwater. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken. Leuk voor Moederdag!
Rozenwater kun je niet alleen drinken maar ook als reinigingswater gebruiken. Daarnaast wordt het in het Midden-Oosten en India vaak gebruikt in desserts. En het ziet er ook nog eens mooi uit!
Zelf rozenwater maken
Het is zo simpel dat je er nauwelijks een recept voor nodig hebt. En het leuke is: je hoeft er niet voor naar de supermarkt!
Ingrediënten en benodigdheden:
- Rozen
- Gedestilleerd water (let op dat je een drinkbare variant koopt) of zuiver bronwater
- Pan met deksel
Bereidingswijze:
- Ga langs een bloemist en kies een mooie bos rozen.
- Haal de blaadjes van de bloem.
- Spoel de rozenblaadjes af met koud water.
- Doe de blaadjes in een pan met gedestilleerd/zuiver water. Zorg dat de blaadjes net onder water staan. Verwarm op matig vuur en dek af.
- Laat koken totdat de blaadjes hun kleur verliezen.
- Giet het water af en doe de rozenblaadjes in een waterkan.
Tip: wil je het rozenwater op een ander moment gebruiken. Bewaar het dan op een koele plek.
Et voila! Je hebt rozenwater.
Waar je rozenwater voor kunt gebruiken
- In bad
- Als gezichtstoner
- Als verfrissende variant op water
- Om desserts en zoetigheden extra smaak te geven
Van de bloemist? Nooit doen! Enkel wilde rozen komen in aanmerking voor dit recept.