HelloFresh x BOOST – Jouw favoriete comfortfood, maar dan gezond

17 februari 2022
door Luka Onze recepten

    Je kent het wel: je hebt een lange dag achter de rug, door de regen gefietst, je bent moe en je hebt reuzehonger. Je wilt je favoriete comfortfood op tafel zetten maar wilt ook graag aan een gezonde levensstijl werken. Klinkt dit je bekend in de oren? Met deze drie comfortfood-recepten geniet je van lekkere én voedzame maaltijden.

    Ga je graag nog een stapje verder? Maak kennis met BOOST: dé app voor iedereen die zich graag bezighoudt met bewust en intuïtief eten, mindfulness, body positivity en nog veel meer. Download de app, zet de podcast op en laat je inspireren door Gudrun en Celien terwijl je jouw favoriete gezonde comfortfood-recept kookt.

    Naanpizza met aubergine en mozzarella

    Afhaalpizza maar dan anders? Hij is snel, makkelijk én je voegt zo veel groenten en kaas toe als je wilt

    Naanpizza met aubergine en mozzarella

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 1 aubergine
    • 1 paprika
    • 2 naanbroden
    • 1 tomaat
    • 40 g rucola
    • ½ pak tomatenpassata
    • 1 bol mozzarella
    • 2 el Italiaanse kruiden
    • 10 g verse basilicum
    • 3 el pesto
    • 4 tl witte balsamicoazijn
    • 1 el olijfolie
    • ½ extra vierge olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
    2. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 – 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
    3. Meng in een kom ½ pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met het passata mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
    4. Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom 2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza en besprenkel met pesto. Serveer de naanpizza samen met de salade.

     

    Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

    Dit wortelbroodje met kipgehakt is weer eens iets anders dan je standaard burger. Niet alleen is deze versie voedzamer door het gebruik van kippenvlees, de Mexicaanse kruiden geven een verrassende twist aan een oude favoriet.

    Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 2 wortelbroodjes, mag ook een andere vorm van groenten zijn natuurlijk!
    • 6 kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden
    • 3 pruimtomaten
    • 1 ui
    • 100 g mais
    • 50 g radicchio en ijsbergsla
    • 50 g mayonnaise
    • 2 el zoet-pittige chilisaus
    • ¼ rode peper
    • 1 el witte balsamicoazijn
    • 1 el olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
    3. Bak het wortelbroodje 4 – 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de maïs uitlekken. Meng een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng en de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
    4. Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje chili-mayo op. Meng de overige chili-mayo door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.

     

    Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

    Toegegeven, deze bloemkool is niet helemaal hetzelfde als een steak, maar wat is hij heerlijk! Zeker het proberen waard en wij zijn er zeker van dat zelfs échte vleesliefhebbers hun duimen en vingers zullen aflikken. Valt in de smaak? Met bloemkool kun je eindeloos variëren. Aan de slag dus!

    Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 500 g half kruimige aardappelen
    • 1 bloemkool
    • 125 g champignons
    • 50 g Danablu
    • 100 ml slagroom
    • 10 g walnootstukjes
    • 1 teentje knoflook
    • 10 g verse bladpeterselie
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 3 tl Midden-Oosterse kruidenmix
    • 1 tl gerookt paprikapoeder
    • 2.5 el olijfolie
    • ½ el roomboter
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in vieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de champignons in een kom met de knoflook, 1 el olijfolie en 1 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
    2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng in een kom de aardappel met de rozemarijn en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven. Schep de aardappelen dan om en leg de champignons ernaast. Bak samen nog 15 – 25 minuten in de oven.
    3. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. De stam van de bloemkool blijft eraan zodat de roosjes er niet afvallen. Bewaar de bloemkool ‘steaks’ apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 10 – 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
    4. Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 – 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 – 10 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met nog wat zwarte peper.
    5. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng de gekookte bloemkoolroosjes, de helft van de bladpeterselie, 100 ml slagroom en 2 tl Midden-Oosterse kruiden in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Doe de puree terug in de pan met deksel en houd op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout.
    6. Verbrokkel de Danablu en meng in een kleine kom met de overige bladpeterselie, de walnoten en de champignons tot een topping. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Serveer met de aardappelen en schep de blauwekaas-topping over de bloemkoolsteaks. Garneer met de overige Midden-Oosterse kruiden.
    Vorig artikel
    5x trendy vleesvervangers om naar uit te kijken in 2022 5x trendy vleesvervangers om naar uit te kijken in 2022
    Volgend artikel
    6x groene recepten voor St. Patrick’s Day 6x groene recepten voor St. Patrick’s Day

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.