Wortellinten met pestodressing en noten
17 juni 2016Dit gemakkelijke gerecht heb je binnen 10 minuten op tafel: wortellinten met pestodressing. Je hoeft er geen uren voor in de supermarkt te dwalen, want je gebruikt maar 5 ingrediënten.
Ingrediënten die je waarschijnlijk zelfs al in huis hebt. Dit ideale recept kun je zowel als voorafje als bijgerecht serveren. Bij ons op kantoor was het trouwens een groot succes tijdens de lunch. We vonden het recept op de website Stonesoup, die vol staat met recepten van maximaal 5 ingrediënten.
Voor- of bijgerecht (of lunch) van maar 5 ingrediënten
Wortellinten met pestodressing en cashewnoten
Ingredients
- Voor 2 personen:
- 6 el groene pesto
- 2 el citroensap
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 grote wortels
- een grote hand cashewnoten
- Benodigdheden:
- Grote mengkom
- Koekenpan
Instructions:
- Meng de pesto, citroensap en extra vierge olijfolie in een grote mengkom tot een dressing.
- Schaaf met een kaasschaaf of fijne rasp linten van de wortels.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin.
- Roer de wortellinten goed door de dressing.
- Serveer de wortellinten en garneer met de cashewnoten. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Je kunt dit recept gerust een dagje in de koelkast bewaren
Wij vonden dit lekkere recept hier. Wat is jouw favoriete recept met weinig ingrediënten? Deel het met ons en andere HelloFreshers!