Heerlijke granola van Annabel Langbein

25 juni 2014
door Wendy Our Cooking tools

De ochtend beginnen met een bakje yoghurt kan heerlijk zijn. Maar het is nog meer genieten als je je zelfgemaakte granola er doorheen kan roeren. In het nieuwe kookboek Food & Fun van Annabel Langbein staat een heerlijk recept voor zelfgemaakte granola waar je heel lang van kunt genieten!  Volg het recept en fleur niet alleen je ontbijtje, maar ook je ochtendhumeur op.Deze granola van Annabel Langbein is daar perfect voor.

granola van annabel langbein

Heerlijke granola van Annabel Langbein

Ingredients

  • Voor ongeveer 20 porties
  • 800 g havervlokken
  • 200 g gemalen kokos
  • 150 g amandelen
  • 300 g hele cashewnoten
  • 12-16 paranoten
  • 340 g honing
  • 175 ml appelsap
  • 125 ml neutrale olie
  • 2 tl vanille extract
  • 150 g gedroogde cranberry’s
  • 135 g gedroogde mango of abrikozen (naar keuze)

Instructions:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en verdeel de havervlokken, de kokos en de noten over 2 bakplaten en meng alles goed.
  2. Verhit in een steelpan op het fornuis of in de magnetron de honing en het appelsap tot de honing goed is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer de olie en vanille door het honingmengsel.
  3. Verdeel het honingmengsel over de bakplaten. Voeg steeds een derde van het mengsel toe en roer daarna goed zodat de ingrediënten gelijkmatig bedekt worden.
  4. Rooster de granola krokant en goudbruin (dit duurt 40 – 45 minuten) en schep regelmatig om, zodat alles mooi en gelijkmatig geroosterd wordt. Haal de granola uit de oven en roer desgewenst de cranberry’s en gedroogde mango of abrikoz

1. Verwarm de oven voor op 150 graden en verdeel de havervlokken, de kokos en de noten over 2 bakplaten en meng alles goed.

2. Verhit in een steelpan op het fornuis of in de magnetron de honing en het appelsap tot de honing goed is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer de olie en vanille door het honingmengsel.

3. Verdeel het honingmengsel over de bakplaten. Voeg steeds een derde van het mengsel toe en roer daarna goed zodat de ingrediënten gelijkmatig bedekt worden.

4. Rooster de granola krokant en goudbruin (dit duurt 40 – 45 minuten) en schep regelmatig om, zodat alles mooi en gelijkmatig geroosterd wordt. Haal de granola uit de oven en roer desgewenst de cranberry’s en gedroogde mango of abrikozen erdoor. Laat alles afkoelen en bewaar de granola in een luchtdichte afgesloten trommel; zo kun je het minimaal een maand bewaren.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Hollandse kersen Hollandse kersen
Volgend artikel
De HelloFresh Box tot aan jouw deur De HelloFresh Box tot aan jouw deur

Gerelateerde artikelen