Tips & tricks: snijtechnieken

17 juni 2016
door hellofresh Our Cooking tools

    Snijtechnieken

    Stiekem zijn we best jaloers als we chefs zien snijden. Het gaat allemaal zo snel, en schijnbaar moeiteloos. Dat willen wij ook! En omdat leren in dit soort gevallen echt het beste gaat door te kijken, hebben we een aantal filmpjes voor je opgezocht waar je iets van opsteekt. En daarna moet je gewoon gaan oefenen natuurlijk, want je wordt alleen beter door het héél veel te doen. Oh, en vergeet niet je messen eerst even te slijpen, want dat scheelt een heleboel. Succes!

    Zonder goed keukengerei kan het snijden van ingrediënten soms lastig zijn. Met deze tip zijn botte messen verleden tijd. Aanrader: gebruik hiervoor niet je mooiste servies.

    Granaatappelpitjes uit de schil halen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je kunt dit eventueel ook in een bak met water doen. Zo minimaliseer je de kans op vlekken. 

    Met deze tip ben je minder tijd kwijt aan het snijden van wortels. Altijd handig!

    Ben je altijd lang bezig met het snijden van cherrytomaten? Probeer dan eens deze truc!

    Meer tips

    • Bekijk hier hoe je gemakkelijk de zaadlijsten van rode peper verwijdert.
    • Knolselderij snijden doe je zo!
    • Verlang je naar de zomer? Koop een kokosnoot en lees hier hoe je een kokosnoot kraakt!
    • Met deze tip is het schillen van gember binnen no-time gebeurd!

    Voor welk ingrediënt zou jij graag nog een tip willen ontvangen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel en wie weet komt jouw vraag voor een tip binnenkort online! 

    Vorig artikel
    Wortellinten met pestodressing en noten Wortellinten met pestodressing en noten
    Volgend artikel
    Duivels lekkere voetbalhapjes Duivels lekkere voetbalhapjes

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Marga schreef:

    Hoe snij je een grote handsinaasappel in stukjes ZONDER dat er nog “witte vezels aan blijven zitten?