4x fruitige BBQ-desserts

11 augustus 2021
door Megin Our Cooking tools

    Zin in iets zoets na de barbecue? We got you covered! 😎 Ontdek onze 4 favoriete recepten voor fruitige BBQ-desserts!

    Gegrilde ananas

    Ingrediënten:

    • Rijpe ananas 

    Voor de marinade (optioneel): 

    • 1 el honing 
    • 2 à 3 el roomboter 
    • Peper & zout 
    • 1 el citroensap 
    • 1 tl kaneel 

    Hoe maak je het?

    Stap 1: Snijd de ananas

    Geen paniek, het is makkelijker dan je denkt! 🍍Kies een rijpe ananas en leg hem horizontaal op je snijplank. Gebruik een scherp mes om de bovenkant te verwijderen, waarbij je ongeveer een centimeter onder de onderkant van de bladeren snijdt. Verwijder vervolgens de schil en snijd de ananas in plakjes.

    Stap 2: Marineer 

    Je kunt de gesneden ananas nu al grillen, maar met deze marinade wordt ie nóg lekkerder! Maak een marinade met honing, een beetje gesmolten boter en peper en zout om de gegrilde ananas net iets meer smaak te geven. Een marinade met honing, citroensap en kaneel is een lekker alternatief. Laat de marinade een uurtje intrekken en grillen maar! 😋

    Stap 3: Grillen

    Gril de ananas ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin kleuren. 

    Tip: Combineer de gegrilde ananas met (kokos)slagroom, kaneelsuiker of slagroomijs voor de finishing touch – geniet ervan! 🍨🤩

    Sappige perzik 

    Ingrediënten:

    • 4 Perziken
    • Handje bosbessen
    • 3 el honing
    • 2 a 3 el roomboter
    • 1 el citroensap

    Hoe maak je het?

    Stap 1: Snijd de perziken

    Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. 

    Stap 2: Marineer de perziken

    Leg een handje bessen op de perziken en bestrijk met boter, honing en citroensap. Pak de gemarineerde perziken in met wat folie.

    Stap 3: Grillen

    Dek af en grill op matig laag vuur voor ongeveer 20 minuten, tot de perziken en de bosbessen zacht zijn. 

    Aardbei en marshmallow

    Ingrediënten:

    • Handje aardbeien
    • Marshmallows
    • 2 el balsamicoazijn
    • 1 el bruine suiker

    Hoe maak je het? 

    Stap 1: Voorbereiding

    Leg de spiesjes in water en laat ze een paar minuten weken. Terwijl de spiesjes weken, snijd je de groene blaadjes van de aardbeien en combineer je de balsamicoazijn met de bruine suiker in een middelgrote kom.

    Stap 2: Marineer

    Schep de aardbeien in de kom met azijn en suiker tot ze goed bedekt zijn. 

    Stap 3: Grillen

    Rijg de aardbeien en marshmallows aan de spiesjes en verhit ze 1-2 minuten of tot de marshmallows goudbruin zijn. 

    Regenboogspiesje

    Ingrediënten:

    • Seizoensfruit naar keuze (aardbeien, banaan, appel, bosbessen, ananas, perzik etc.)
    • 2 el honing
    • 240 ml griekse yoghurt 

    Stap 1: Rijgen

    Dit recept is even simpel als lekker. Neem het seizoensfruit van je keuze, snijd het in plakjes of kleine stukjes, rijg ze aan een spiesje en grillen maar! 🍇🍌🍍🍎🥝

    Stap 2: Dipje maken

    Mix in een kom 240 ml yoghurt met 2 el honing en serveer naast de spiesjes als dip! 

    Wist je dat je elke week het lekkerste verse fruit bij je maaltijdbox kunt bestellen? Klik hier om de Fruitbox aan je maaltijdbox toe te voegen.

    Vorig artikel
    Spice it up: 4x barbecuesausjes Spice it up: 4x barbecuesausjes
    Volgend artikel
    3x jullie Veggie favorieten 3x jullie Veggie favorieten

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.