4x mediterrane borrelhapjes

4 augustus 2021
door Megin Our Cooking tools

    Niets is beter dan genieten van de ondergaande zon met vrienden of familie op een zwoele zomeravond. Lekkere hapjes mogen hier natuurlijk niet bij ontbreken! 🤩 Daarom hebben we onze vier favoriete borrelhapjes op een rij gezet met een mediterrane twist. Is het al tijd voor een drankje? 

    Kurkumahummus

    De kurkuma geeft wat pit aan deze klassieke borreldip! ✨

    Ingrediënten:

    • 400g kikkererwten
    • ½ citroen
    • 1 ½ tl kurkuma poeder
    • 2 tenen fijngesneden knoflook
    • ½ tl sesamolie
    • 60 ml extra vergine olijfolie
    • Peper en zout (naar smaak)

    Hoe maak je het?

    Meng de kikkererwten, kurkumapoeder, citroensap, fijngesneden knoflook, paprikapoeder en sesamolie tot het een hummus-substantie krijgt. Besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

    Toast met hummus en komkommer

    Dit recept is simpel maar superlekker!

    Ingrediënten:

    • Stukjes licht geroosterd brood
    • Crackers
    • Hummus (bijvoorbeeld kurkumahummus!)
    • ½ Geraspte komkommer
    • Handje geroosterde noten
    • Zout en peper (naar smaak)

    Hoe maak je het?

    Beleg de crackers en het licht geroosterde brood met een beetje hummus, geraspte komkommer en de geroosterde noten. Zo simpel is het! 

    Sesam-halloumihapjes

    Halloumi is een kaas van het eiland Cyprus, gemaakt van geiten- en schapenmelk en is al eeuwenoud. Je kan de kaas goed bakken en grillen omdat het niet smelt! Combineer de halloumi met sesam en honing voor een heerlijk borrelhapje.

    Ingrediënten:

    • 3 el bloem 
    • 1 ei
    • 1/3 kopje sesamzaad
    • 200 g halloumikaas
    • 750 ml plantaardige olie
    • 2 el honing

    Hoe maak je het?

    Stap 1: Strooi wat bloem en de sesamzaadjes op aparte borden. Klop het ei los in een kom. Snijd de halloumi in kleine blokjes en wentel ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de sesamzaadjes, zodat ze volledig bedekt zijn.

    Stap 2: Verhit de olie in een pan en voeg de halloumiblokjes toe. Bak ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

    Stap 3: Doe de honing 30 seconden in de magnetron. Besprenkel de halloumiblokjes met wat warme honing en genieten maar!

    Komkommerrolletjes met feta en zongedroogde tomaten 

    Ingrediënten:

    • 1 komkommer
    • 100 g gedroogde tomaten
    • 100 g fetakaas
    • Extra vergine olijfolie (naar smaak)
    • Zout en peper (naar smaak)

    Hoe maak je het?

    Stap 1: Rasp de komkommer. 

    Stap 2: Verkruimel de fetakaas in een kom en bewaar een klein deel. Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de schaal met verkruimelde feta. Meng alles door elkaar.

    Stap 3: Leg op het uiteinde van een komkommersliert een lepeltje feta-tomaatmengsel en rol de komkommersliert op. Herhaal dit voor alle komkommersliertjes. 

    Stap 4: Bestrooi de komkommerrolletjes vlak voor het serveren met de feta die je had bewaard en besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie.

    Geniet van jouw zelfgemaakte borrelhapjes met een mediterrane twist. Fijne zomer! 🌞

     

    Vorig artikel
    4 x recepten voor een zomerse brunch ☀️ 4 x recepten voor een zomerse brunch ☀️
    Volgend artikel
    Spice it up: 4x barbecuesausjes Spice it up: 4x barbecuesausjes

    Gerelateerde artikelen