Ontbijt over de hele wereld 9 mei 2016

door Nora Onze recepten

wereld

Eet jij ’s ochtends altijd een kommetje yoghurt met granola of een boterham met choco? Lekker, maar met je ontbijt kun je ook variëren. Om jou te inspireren zochten wij uit hoe mensen over de hele wereld ontbijten!

China 

Breng jij af en toe een bezoekje aan een Chinees restaurant? Wat dacht je van dumplings als ontbijt? Dat zijn die witte deegpakketjes die gestoomd worden in houten bakjes. Ze worden gevuld met groenten of vlees. In China eten ze deze lekkernijen als ontbijt, samen met een rijst-groentesoep.

Israël

Een ovenschotel met eitjes gepocheerd in tomatensaus, dat is shakshuka in een notendop. Als je in Israël op hotel gaat, is de kans groot dat je ’s ochtends shakshuka geserveerd krijgt met kaas, tonijn, olijven, brood, salades en spreads. Met Pasen deelden we een recept voor shakshuka, ideaal als je een brunch met familie of vrienden moet organiseren. Bekijk het recept hier.

Marokko

Ontbijt jij ’s ochtends altijd met een zoete hap? Een boterham met choco of confituur en een fruitsapje erbij? Dan moet je zeker eens een Marokkaans ontbijt uitproberen. Brood, dadels, honing, verse muntthee … In Marokko houden ze van een zoete start!

Libanon

Hou je van pizza? Nuja, wie niet natuurlijk. In Libanon eten ze platbrood met tomaten en kaas als ontbijt. Je kunt het een beetje vergelijken met hoe wij focaccia kennen. Lekker en handig om mee te nemen als je snel de deur uit moet ’s ochtends!

Venezuela

In Venezuela eten ze arepas als ontbijt. Dat zijn een soort koekjes, gevuld met kaas of groenten zoals avocado. Als je meer van zoet houdt, kun je ze ook vullen met jam en bestrooien met poedersuiker. De arepas worden gebakken in de oven of soms ook gefrituurd. Je eet ze zo uit het vuistje. Klinkt lekker he?

India

Bak jij op zondag soms wel eens pannenkoeken? Wel, in India is het een doordeweeks ontbijt. De Indiase pannenkoeken zijn niet zoet maar worden gegeten met groenten en chutney. Een beetje vergelijkbaar met onze omelet dus.

Iran 

In Iran bestaat een traditioneel ontbijt uit zoete zwarte thee en brood met boter en feta. Vaak worden er ook nog noten of vers fruit bij gegeten. Eenvoudig maar erg lekker!

Wist je dat HelloFresh ook een Ontbijtbox heeft? Daarin zit alles voor 5 dagen een snel en gezond ontbijt. Lees er hier alles over. 

Vorig artikel
Ijslammetjes: wat en waarom? Ijslammetjes: wat en waarom?
Volgend artikel
Hello Happy Challenge – Maartje’s kleine geluk Hello Happy Challenge – Maartje’s kleine geluk

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.