Het ultieme recept voor een zelfgemaakte chocoladereep met toppings 18 december 2018

door Rebecca Down In de keuken

Of je het nu maakt om jezelf mee te verwennen, een diner mee af te sluiten of een geliefde mee te verrassen: zelfgemaakt zoet is altijd goed! Deze chocoladereep is een feestje voor de ogen (en smaakpapillen). 

De béste geschenken zijn zelfgemaakt, vooral als ze ook nog eens waanzinnig goed smaken. Snel, gemakkelijk en geen aanslag op de portemonnee: deze zelfgemaakte chocoladereep is perfect als geschenk voor vrienden of familie of als feestelijke traktatie op het werk of op school. Werk af met je favoriete toppings (wij gingen voor fijngehakt kerstsnoep en pistachenoten) en bind er een zwierig lintje rond.

Zo maak je je eigen chocoladereep met toppings

Giet twee soorten chocolade aan het uiteinde van een met bakpapier beklede bakplaat. Wij gebruiken hier witte en melkchocolade, maar je kunt uiteraard ook pure chocolade toevoegen aan je mix!

Meng met een houten lepel de twee chocoladesoorten door elkaar voor een marmer-effect.

Laat afkoelen in de koelkast en snijd in grote stukken. Vrolijk kerstfeest!

Zelfgemaakte chocoladereep met toppings

Ingredients

400 g melkchocolade, fijngehakt
400 g witte chocolade, fijngehakt
Toppings naar keuze

Bereidingswijze

  1. Smelt de witte en melkchocolade in twee aparte kommen au bain-marie of in de magnetron.
  2. Giet de gesmolten chocolade over de uiteinden van een met bakpapier bedekte bakplaat.
  3. Meng voor een marmer-effect de twee chocoladehelften met een houten lepel door elkaar.
  4. Voeg toppings toe: marshmallows, noten, kokosvlokken, gedroogde bessen, fijngehakte speculaas, of wat je maar wilt!
  5. Laat een paar uur afkoelen in de koelkast en snijd de geharde chocolade in stukken. Ga je het weggeven? Wikkel de stukken in cellofaan en doe er een feestelijk lint omheen. Klaar!
Vorig artikel
5x kruidenboter 5x kruidenboter
Volgend artikel
De bes(te) taart: cranberrytaart De bes(te) taart: cranberrytaart

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.