5x kruidenboter 11 december 2018

door Juliette Clonier Gerechten

Bij de borrel, als smaakmaker bij vlees of vis, of als kruidige toevoeging om mee te bakken: kruidenboter is altijd een goed idee en al helemaal als je het zelf maakt. Deze vijf recepten voor kruidenboter zijn onweerstaanbaar en zó gemaakt!

kruidenboter

beurre herbes

De klassieker

  • 100 g roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 sprieten bieslook
  • 1  – 2 knoflooktenen
  • Peper en zout

Lekker met: rood vlees, brood.

beurre herbes

Bieslook en mosterd

  • 100 g roomboter
  • 2 el dijonmosterd
  • 4 sprieten bieslook
  • peper en zout

Lekker met: gerookte zalm, gestoomde asperges. 

beurre herbes

Peper en citroen

  • 100 g roomboter
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper en zout

Lekker met: gegrilde kip, vis, maiskolf. 

Rozemarijn en sinaasappel

  • 100 g roomboter
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 takjes rozemarijn
  • snufje peper en zout

Lekker met: varkensmedaillons, gegrilde kip. 

Waterkers en citroen

  • 100 g roomboter
  • Handje waterkers
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • snufje peper en zout

Lekker met: vis, kip, aardappelen uit de oven. 

beurre herbes

Vorig artikel
Chocolade-kersttruffels Chocolade-kersttruffels
Volgend artikel
Het ultieme recept voor een zelfgemaakte chocoladereep met toppings Het ultieme recept voor een zelfgemaakte chocoladereep met toppings

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *