Wij gaan deze maand voor groen!

10 maart 2017
door Sanne van Dartelen Gezonde voeding

  Stiekem weten we natuurlijk allemaal dat veel groente eten goed voor je is, maar handen in de lucht wie élke dag de aanbevolen 200 gram haalt. Dat blijkt in de praktijk toch best een uitdaging te zijn.

  groene maand

  Aardappelen, vlees en groente

  Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat veel vlees eten helemaal niet zo goed voor je is? Daarnaast is het ook voor het milieu beter om minder vlees te eten. Het is alleen zo ingeburgerd in de Vlaamse keuken. Wie is er niet groot geworden met minstens een paar keer in de week het welbekende avg-tje (aardappelen, vlees en groente)? Veel mensen vinden een gerecht zonder vlees of vis dan ook maar saai. En laten we eerlijk zijn, soms kan het ook best moeilijk zijn om een alternatief voor vlees of vis te verzinnen.

  Tijd voor meer groen

  Meer groente en minder vlees, daar kunnen wij ons natuurlijk wel in vinden. Daarom starten wij op maandag 13 maart met groene maand. Zo zetten we samen met onze HelloFresh-ers de eerste stap naar een groener menu. Hoe we dat gaan doen? Vijf weken lang ruilen we regelmatig vlees en vis voor gerechten met veel groente. Doe jij ook met ons mee?

  Ga mee op ontdekkingsreis

  Op onze website kun je uiteraard kiezen uit een van onze vegetarische gerechten, maar we delen ook andere, verrassende recepten zonder vlees of vis om je op weg te helpen. Via onze blog nemen we je mee op onze “groente”-ontdekkingsreis en helpen we je een handje met leuke tips en tricks, bijvoorbeeld over hoe je ook jouw kids aan de groente krijgt. We geven je ideeën om meer groente in je dagelijkse routine te passen en als feestelijke afsluiter gaan we gezonde, zoete taarten bakken met groenten (als taart niet overtuigt, weten wij het ook niet meer).

  groente en fruit

  Groene maand

  Wij zijn natuurlijk héél benieuwd hoe jouw groene maand eruit ziet. Deel een foto van je mooiste groene gerechten op Facebook of Instagram.

  Ga jij de uitdaging met ons aan?

  Vorig artikel
  5x gezonde gewoontes 5x gezonde gewoontes
  Volgend artikel
  3x makkelijk meer groente 3x makkelijk meer groente

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Schrollan schreef:

  Sinds deze week een nieuw formaat voor de menukaarten. Een beetje jammer eigenlijk want deze passen nu niet meer in onze menuhouder en heb ook net een nieuw receptenmapje aangekocht met mijn gespaarde punten maar daar past het nieuw formaat ook niet in! :-(. Wat nu?

  Sanne van Dartelen schreef:

  Hoi Schrollan, wat jammer dat de aankoop van jouw nieuwe mapje net samenloopt met de lancering van de vernieuwde receptenkaarten. Kun je jouw gegevens naar sanne@hellofresh.nl sturen? Dan zorgen wij dat jij jouw punten terugkrijgt waarmee je het nieuwe receptenmapje aan kunt schaffen wanneer deze beschikbaar is. Het huidige mapje mag je natuurlijk gewoon houden. Groetjes, Sanne