Snelle citroenmuffins

4 oktober 2013
door Rianne Our Cooking tools
    Snelle citroenmuffins

    Snelle citroenmuffins

    Hieronder vind je een receptje voor snelle citroenmuffins. Lekker voor op de zondagmiddag bij de thee of als tussendoortje. Doordat je ze in kleine vormpjes bakt heb je meteen handige porties. En wist je dat je muffins gemakkelijk kunt bewaren in de vriezer? Laat ze na het bakken even afkoelen en vries ze daarna in plastic zakjes in. Handig als je een tussendoortje mee wilt nemen naar je werk! Voor je weggaat haal je een muffin uit de vriezer en tegen de tijd dat je iets wilt eten is ie ontdooit. Snelle citroenmuffins dus, maar eerst een beetje achtergrondinformatie. Is dit tussendoortje vernoemd naar het kleine cakeje uit Duitsland met de naam ‘muffe’ of is de naam afkomstig van het Franse luxe broodje ‘moufflet’? Hoe dan ook, de moderne muffin is meer gebaseerd op de populaire varianten uit Amerika en Engeland. De Engelse variant is op brood (gistdeeg) gebaseerd en wordt vooral als ontbijt genuttigd, terwijl de Amerikaanse muffin meer een kruising is tussen cake en brood en de hele dag door kan worden gegeten. In vrijwel ieder koffietentje in Amerika liggen ze, en in Nederland kom je ze ook steeds vaker tegen. En met dit recept voor snelle citroenmuffins kun je gewoon zelf aan de slag! Wij zijn nu al benieuwd naar het resultaat.

    Snelle citroenmuffins

    Ingredients

    • Voor ongeveer 12 muffins
    • 100 g roomboter
    • 100 g suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • rasp en sap van 1 citroen
    • 2 eieren
    • 100 g zelfrijzend bakmeel
    • Snufje zout
    • 100 g poedersuiker

    Instructions:

    1. Verwarm de oven op 200 graden.
    2. Smelt de roomboter op laag vuur in een pannetje.
    3. Roer de gesmolten roomboter met de suiker en de vanillesuiker in een mengkom. Rasp de helft van de citroenschil, en voeg dit toe. Bewaar de andere helft apart. Voeg ook 1 el citroensap toe.
    4. Voeg de eieren toe en klop het geheel met een mixer tot een glad mengsel. Roer het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor.
    5. Vul de cakevormpjes met het beslag en bak de muffins in 10 – 15 minuten goudbruin in de oven.
    6. Meng poedersuiker met 1 el warm water, 1 el citroensap en de overgebleven citroenrasp in een kommetje tot een glad mengsel.
    7. Schep met een lepel glazuur over de afgekoelde cakejes en laat 10 minuten staan voor serveren.

    Heb jij ook een lekker muffinrecept? Laat een comment achter en deel je recept met ons.

    Vorig artikel
    Wat is kaki? Wat is kaki?
    Volgend artikel
    Het HelloFresh team: Marnix Het HelloFresh team: Marnix

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.