Tips & tricks: Romaine sla
4 juli 2014Volgende week zit er romaine sla in de Veggiebox. Deze knapperige krop sla heeft eigenlijk meerdere namen. Het wordt namelijk ook wel romanasla, Romeinse sla of Romaanse sla genoemd. Het bijzondere van de Romaine sla is dat hij ook goed geschikt is voor warme gerechten, net zoals de speciaal voor HelloFresh geteelde Crunchy Cos Sla! Kortom: we zijn gek op deze sla. Daarom tips & tricks: Romaine sla.
Wat deze Romaine sla zo gezond maakt is dat hij vol zit met vitaminen (A) en veel vezels en geen kilocalorieën bevat. Doordat de sla anders is qua structuur, maak je hem ook anders klaar. Volg het stappenplan hieronder en bereid de Romaine sla volgende week zonder problemen.
Stap 1: haal de buitenste bladeren van de krop. Stap 2: snijd het kontje van de krop sla af.
Deze zijn taai en niet zo lekker.
Stap 3: haal alle bladeren voorzichtig uit elkaar. Stap 4: was de bladeren goed en dep droog.
Stap 5: stapel de bladeren op elkaar en snijd
eenvoudig in reepjes.
Eet smakelijk!