Tips & tricks: Romaine sla

4 juli 2014
door Wendy Achter de schermen

    Volgende week zit er romaine sla in de Veggiebox. Deze knapperige krop sla heeft eigenlijk meerdere namen. Het wordt namelijk ook wel romanasla, Romeinse sla of Romaanse sla genoemd. Het bijzondere van de Romaine sla is dat hij ook goed geschikt is voor warme gerechten, net zoals de speciaal voor HelloFresh geteelde Crunchy Cos Sla! Kortom: we zijn gek op deze sla. Daarom tips & tricks: Romaine sla.

    Wat deze Romaine sla zo gezond maakt is dat hij vol zit met vitaminen (A) en veel vezels en geen kilocalorieën bevat. Doordat de sla anders is qua structuur, maak je hem ook anders klaar. Volg het stappenplan hieronder en bereid de Romaine sla volgende week zonder problemen.

    Stap 1: haal de buitenste bladeren van de krop.            Stap 2: snijd het kontje van de krop sla af.
    Deze zijn taai en niet zo lekker.
    Tips & tricks: Romaine sla  stap 2

    Stap 3: haal alle bladeren voorzichtig uit elkaar.              Stap 4: was de bladeren goed en dep droog.
    stap 3  Tips & tricks: Romaine sla

    Stap 5: stapel de bladeren op elkaar en snijd
    eenvoudig in reepjes.
    Stap 5

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen Maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen
    Volgend artikel
    Tour de Fresh: dorstlesser voor op de fiets Tour de Fresh: dorstlesser voor op de fiets

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.