Maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen

1 juli 2014
door Wendy Our Cooking tools

    lamssalade

    Zin in een zomerse salade maar wil je iets meer bite dan een paar blaadjes sla? Maak dan deze maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen uit het nieuwe kookboek van Annabel Langbein. Volg het recept en geniet!

    Geniet van deze zomerse maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen!

    Ingredients

    • Voor 4 personen
    • 220 g lamssteaks
    • 6 handenvol spinazie of rucola
    • 2 lenteuien, fijngehakt
    • 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 1 komkommer in plakjes
    • 400 g sperziebonen geblancheerd, afgespoeld onder koud water en uitgelekt
    • 2 el kappertjes
    • 1 citroen, uitgeperst en de schil fijn geraspt
    • 60 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 4 el pesto verdund met 2 el extra vierge olijfolie
    • Olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Instructions:

    1. Wrijf het lamsvlees in met de olie en bestrooi het met zout en peper. verhit een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en braad de steaks 4 minuten per kant. Haal de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
    2. Doe ondertussen de spinazie of rucola, lenteuien, tomaten, komkommers, bonen en kappertjes in een slakom.
    3. Snijd het vlees in dunne plakken en voeg samen met de jus uit de pan toe aan de salade. Voeg daarna de citroenrasp en -sap toe. Meng alles goed, strooi er feta of geitenkaas overheen en besprenkel het geheel met de pestodressing.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Knoflook: tips & tricks Knoflook: tips & tricks
    Volgend artikel
    Tips & tricks: Romaine sla Tips & tricks: Romaine sla

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.