Knoflook: tips & tricks

26 juni 2014
door Wendy Keukenmiddelen

  Knoflook is berucht om zijn geur maar wordt over de hele wereld veel gebruikt. Vooral rond de Middellandse Zee en in Azië.  Je kunt het rauw eten, maar dan is de smaak vrij sterk. Meestal wordt knoflook daarom kort meegekookt of gebakken. De smaak is dan milder en zelfs een beetje zoetig. Knoflook groeit onder de grond en uit de bol knoflook groeit de plant. De plant wordt bij het oogsten afgesneden en de bol wordt meestal gedroogd. Knoflook kan namelijk ook vers gekocht worden, de smaak is dan iets milder dan de gedroogde soort. Deze smaakmaker zorgt overigens voor een lage bloeddruk en heeft een cholesterolverlagende werking.

  Soms is knoflook echter moeilijk te pellen omdat het velletje aan de teen blijft plakken. Volg het onderstaande stappenplan en ontvel je een teen in een handomdraai!

  Stap 1: Pak een snijplank, een koksmes en het aantal tenen knoflook dat je nodig hebt voor het gerecht.

  Stap 2: Leg het mes plat op de knoflookteen en druk voorzichtig met je hand op het mes totdat je de knoflookteen hoort kraken.


  Stap 3: Nu kun je het velletje er heel gemakkelijk af halen! Snijd de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knolfookpers en volg de aanwijzingen van je recept. 

  Succes & eet smakelijk!

  Vorig artikel
  De HelloFresh Box tot aan jouw deur De HelloFresh Box tot aan jouw deur
  Volgend artikel
  Maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen Maaltijdsalade met lamsvlees en sperziebonen