Op de barbecue: maiskolf op 5 manieren
12 juli 2019Een maiskolf met wat roomboter en zout is al een echte traktatie te noemen, maar met wat spannende toppings wordt mais wel extra… nice. Wij hebben onze 5 favoriete smaakcombinaties voor je op een rijtje gezet. Kluifse!
Zie je het al voor je? Een lekker muziekje, een zwoele zomeravond in de tuin, een barbecue, zelfgemaakte drankjes, gezelligheid en.. goed eten natuurlijk! Voor ons staat de maand juli in het teken van ons speciale barbecue-thema: we hebben elke week een nieuw barbecue-recept op het menu staan waarmee je jezelf en je geliefde(n) in vuur en vlam zet. Naast zo’n barbecue-recept, een lekkere rosé-cocktail en een spectacular ananas-dessert, kan maiskolf niet ontbreken bij het barbecue-feest. Toch?
Voordat je aan de slag gaat met de toppings kun je de maiskolven het best kort koken en vervolgens zo’n 10 minuten rondom grillen op de barbecue of totdat je ziet dat er een goudbruine kleur ontstaat. Daarna is het tijd voor toppings! We nemen je mee op avontuur om je kolf een wereldse smaak te bezorgen.
1. Mexicaanse maiskolf
Mayonaise – ja je hoort het goed – is de basis voor deze Mexicaanse maiskolf. Smeer de gegrilde maiskolf hiermee in en doe er hierna chilipoeder, geraspte cotija-kaas (of feta), wat verse koriander en limoensap overheen. Sombrero op en kluiven maar.
2. Indiase maiskolf
De zoete smaak van maiskolf is een goede match met smaakmakers uit de Aziatische keuken. Geef je kolf bijvoorbeeld een Indiase twist door het na het grillen in te smeren met wat kokosolie, te besprenkelen met kerriepoeder en af te maken met wat geroosterde sesamzaadjes.
3. Italiaanse maiskolf
Mamma mia… eh mais! Hoewel de meeste mensen de Italiaanse keuken vooral associëren met pasta en pizza, kunnen de Italianen een maiskolf ook wel waarderen én heerlijke smaken geven. Smeer je gegrilde maiskolf bijvoorbeeld met pesto en rasp er uiteraard flink wat Parmezaanse kaas overheen.
4. Asian Style
Zin in kluiven met pit? Gebruik hoisinsaus, gesneden lente-ui en chilivlokken voor een vurige smaakexplosie om heel blij van te worden. Tip: houd een glas water in de buurt om je mond te blussen.
5. Amerikaanse maiskolf
Zin in zoet? Deze Amerikaanse variant laat je hart sneller kloppen en je kiezen sneller knagen. Na het grillen smeer je de Amerikaanse maiskolf in met roomboter en schenk je er ahornsiroop of stroop overheen. Zin in een twist? Probeer dan appelstroop of besprenkel wat zeezout over de ahornsiroop.
Voor meer barbecue-inspiratie, ga naar ons menu en kies een van de barbecue-recepten in je box. Perfect om de zomer mee te vieren!
Heerlijk allemaal groente en fruit voor op de bbq.