Ananas grillen op de barbecue – zo doe je dat

11 juli 2019
door Lisa Kapan Inspiratie

    Verse ananas brengt je garandeerd in één hap naar een tropisch eiland. En geloof ons maar, als je deze gele kanjer grilt worden alle zoete, frisse en sappige smaken nóg lekkerder. Dus: zet de barbecue aan, haal verse ananas uit je Fruitbox en grillen maar! Lees hier hoe je dat doet…

    how to grill pineapple-sheet-HelloFresh

    Wij zijn dol op barbecueën en hebben dan ook de hele maand juli elke week een speciaal barbecue-recept op het menu staan. Perfect om samen de zomer mee te vieren! Laat de barbecue na het genieten van een van deze recepten dus nog iets langer aan staan voor dit fruitfeest met gegrilde ananas.

    how to grill pineapple-fruit-HelloFresh

    Ananas snijden

    1. Leg een rijpe ananas horizontaal op een snijplank en snijd de kant met de bladeren eraf – ongeveer 1 cm onder de de stam. Snijd vervolgens de onderkant eraf.
    2. Zet de ananas nu verticaal neer en snijd rondom de buitenkant eraf. Let op: de beste smaak van de ananas zit net achter de ‘ogen’. Snijd dus niet te veel af!
    3. Leg weer horizontaal neer en snijd in plakken – bepaal zelf de dikte die je lekker vindt.

    Ananas marineren 

    Dit is uiteraard geen must, maar mocht je geen topping willen maken, dan is een marinade een goede manier om de ananas nóg meer smaak te geven. Doe hiervoor de plakken ananas een paar uur voor het grillen in een schone, hersluitbare plastic zak, voeg er een eetlepel honing, 2 – 3 eetlepels gesmolten roomboter, wat cayennepeper (optioneel) en zout & peper aan toe.  Schud de zak zodat alle smaken goed mengen en laat rusten in de koelkast.

    Ananas grillen

    Leg de gemarineerde (of ongemarineerde) plakken ananas op de barbecue en gril zo’n 3 minuten per kant of tot er mooie grilstrepen ontstaan.

    how to grill pineapple-coconut whipped cream-HelloFresh

    Tijd voor topping!

    Meer = meer, dus maak van je ananas een extra lekker dessert door een van deze toppings te gebruiken als de plakken van de gril komen.

    • Kokosslagroom: Klop hiervoor 400 ml gekoelde kokosmelk met 60 g poedersuiker.  Schep op de ananasplakken en garneer met gehakte amandelen.
    • Kaneelsuiker – de warme smaak van kaneel combineert perfect met de friszoete smaak van ananas.
    • Schepijs met karamelsaus – moeten we hier nog iets aan toevoegen?

    Psst… wist je dat wij naast maaltijden, ook het lekkerste fruit in ons assortiment hebben?  Maak het jezelf gemakkelijk en bestel de Fruitbox waarmee je een heerlijke selectie aan fruit zó thuisbezorgd krijgt.
    De inhoud is elke week anders en geïnspireerd op het seizoen. De box bevat 5 tot 8 soorten fruit en is te bestellen in klein met 14 stuks fruit en in medium met 25 stuks fruit.

    Vorig artikel
    Wij helpen je de zomer door! Wij helpen je de zomer door!
    Volgend artikel
    Op de barbecue: maiskolf op 5 manieren Op de barbecue: maiskolf op 5 manieren

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Lane Wojcik schreef:

    Would you like to promote your business on thousands of advertising sites every month? One tiny investment every month will get you virtually unlimited traffic to your site forever!To find out more check out our site here: http://lotsofadsposted.ddns.net