3x de lekkerste cocktails met rosé
24 mei 2019Eigenlijk is een glas rosé al een feestje op zich te noemen, maar met een paar extra ingrediënten wordt dat feestje wel héél spectaculair. Heb jij de komende tijd onze rosé in je box, organiseer je een barbecue of heb je zin om overgebleven rosé echt goed op te maken? Ga voor een van onze rosé-cocktailrecepten!
Frozé
Ja je leest het goed, dit recept is een frozen cocktail met rosé oftewel een frozé. Heerlijk verkoelend tijdens zwoele zomeravonden en fruitig door de toevoeging van aardbeien.
Voor zes personen
Ingredients :
-
-
- 1 fles rosé van 750 ml
- 100 g poedersuiker
- 250 g aardbeien, in stukjes gesneden
- Sap van 1,5 citroen
- 100 ml water
- 5 ijsklontjes
-
Instructions :
- Schenk de rosé in een ovenschaal of een ijsklontjesvorm en zet in de vriezer voor minimaal 6 uur. De rosé moet bevroren zijn maar zal door de aanwezige alcohol niet zo hard worden.
- Breng ondertussen het water met de poedersuiker aan de kook in een steelpan. Roer door tot de poedersuiker volledig is opgelost en het geheel de textuur heeft van siroop. Voeg de aardbeien toe en haal de pan van het vuur.
- Laat de aardbeien minstens een half uur in de siroop staan. Giet het mengsel vervolgens door een zeef en zet het overgebleven aardbeienmengsel apart. Doe de gezeefde siroop in een kom en zet in de koelkast voor ten minste 30 minuten.
- Doe vervolgens de bevroren rosé, het citroensap, de siroop, en vijf (gewone) ijsklontjes in een blender en zorg dat er een glad mengsel ontstaat. Schenk het mengsel in mooie glazen en gebruik wat van het aardbeienmengsel als garnering.
Rosé-punch
Bij de zomer hoort punch, vind je niet? Punch is heerlijk fruitig en smaakt goed zowel met als zonder alcohol. In deze versie laten we de rosé stralen, dus maak er genoeg van – de kan is zo leeg!
Voor 6 personen
Ingredients :
-
-
- 2 limoenen
- 50 g poedersuiker
- 1 fles rosé 750 ml
- 125 ml witte rum
- 100 g frambozen
- 1 l spuitwater met citroensmaak
- Ijsklontjes
-
Instructions :
- Was de limoenen en snijd ze in dunne plakjes.
- Giet de poedersuiker, de wijn en de rum in een kan. Roer door tot de poedersuiker is opgelost.
- Voeg de frambozen en limoenen toe, zet de kan in de koelkast en laat ten minste 3 uur staan.
- Schenk voor het serveren het spuitwater bij het fruitmengsel en doe er wat ijsklontjes bij.
Rosarita
Vergeet de traditionele margarita, of nou ja voor eventjes dan. Deze versie van margarita met rosé – de rosarita – is licht, verfrissend en heerlijk zomers.
Voor 6 personen
Ingredients :
-
-
- 250 ml tequila
- 250 ml limoensap
- 1 fles rosé van 750 ml
- 125 ml limonadesiroop
- Ijsklontjes
- Himalayazout
- 1 limoen, in plakjes gesneden
-
Instructions :
- Meng alle ingrediënten, behalve het zout, in een kan en roer.
- Maak de randen van de glazen vochtig en besprenkel ze met het zout. Giet het mengsel in de glazen en serveer er een schijfje limoen bij.