Meer over onze wijnbox

21 december 2016
door Lizzie Winckel Gerechten

    Om Oud & Nieuw compleet te maken hebben we niet alleen de ingrediënten voor het menu voor je ingekocht, maar ook lekkere wijnen voor je uitgezocht. Deze wijnen passen perfect bij de verschillende gerechten. Je kunt de wijnbox bij de Gourmetbox erbij bestellen. Perfect om het nieuwe jaar in te luiden!

    hf161114_extrashot_nl_cheesewine_reshoot_-17_high

    Laroche (Terret)

    In deze spannende, zachte witte wijn van de terretdruif wisselen fruitige en kruidige aroma’s elkaar speels af. Bleek groen-goud in voorkomen heeft deze Terret een bouquet dat doet denken aan gebakken appelen, amandelen en een hint van kamille. De smaak is verrassend vol met noot en appel, fris zuur en een droge afdronk. Heerlijk bij vis (gegrild of uit de oven) witte vleessoorten en tapas.

    Vicente Gandia (Altos de Raiza)

    De Altos de Raiza Rioja wordt van Tempranillodruiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaatsgevonden bij 26 graden waarbij beoogd werd het fruitige karakter van de druif te bewaren. De jonge wijn wordt hierna (zonder houtlagering) op fles gebracht. Deze jonge Riojawijn heeft een kersenrode kleur en aroma’s van aardbeien, frambozen en bosvruchten. De smaak is fruitig en rond met een plezierig frisse afdronk. Heerlijk in combinatie met pasta, kip en lichte vleesgerechten.

    Cantine Lenotti (Valsorda Rosso)

    Diep donker rood en een intens levendig en fruitig bouquet. De complexe structuur met zijn harmonieuze en zowel zachte als krachtige smaak zorgen voor een fraaie finale. Venetië, het Gardameer, de wijnen van Valsorda: dit alles hoort bij Veneto. Het kan warm zijn in deze streek, maar de wind die over de meren waait, zorgt voor de nodige verkoeling. Daardoor houden de zongerijpte druiven hun frisse zuren en fruitige aroma’s. Het wijnhuis Lenotti heeft een lange historie en is ook nu nog een familiebedrijf. Lekker bij pasta’s, vleesgerechten en kaas.

    Moscato Spumante (Sant Orsola)

    De wijngaarden in Noord West Italië zijn vooral de bakermat van de geurige muskaatdruif t.b.v. de bekende mousserende wijn Moscato Spumante. Sant Orsola is een zoete verfrissende mousserende wijn met een lichtgele kleur en een fijne bubbel. De geur is betoverend met veel muskaatimpressies en ook kruidige tonen. Ronde frisse zoete afdronk met een harmonieus evenwicht tussen zoet en zuur. Het bekende engeltje op de tong! Feestelijk en lekker als aperitief maar ook bij desserts als vruchtenbavarois en -taart.

    Hebben wij je smaakpapillen kunnen verleiden met deze lekkere wijnen? Bestel dan hier nog voor 27 december 23:59 uur de Gourmetbox, kies als extra de wijnbox en proost samen op het nieuwe jaar!

    hf161014_extrashot_nl_gourmet_-19_high

    Vorig artikel
    Koken voor grote groepen Koken voor grote groepen
    Volgend artikel
    Onze gourmettips Onze gourmettips

    Gerelateerde artikelen